Pannuhuone Gust. Ranin – kaupungin olohuone

Pannuhuone
Gust.Ranin –
kaupungin
olohuone

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Kesän parhaissa drinkeissä yhdistyvät tuoreus ja paikalliset raaka-aineet.

Lämpimiin kesäiltoihin sopivat mainiosti pitkät, keveät ja raikkaat juomat. Kesäcocktaileissa suositaan luonnonläheisyyttä, paikallisuutta ja tuoreita ainesosia. Kuopion puhdas luonto tarjoilee ihmisille parhaat marjat ja yrtit, joilla voi höystää drinkkinsä.

Paikallisuus on vahvasti läsnä myös viime keväänä isolla kädellä uudistetussa Pannuhuone Gust. Raninissa. Uudistuksen myötä ravintola muuttui koko kaupungin olohuoneeksi, jossa on paljon erilaisia katseenkiinnittäviä yksityiskohtia. Listalta löytyy runsaasti paikallisten panimoiden tuotteita, ja drinkkilista perustuu kokonaan kuopiolaisen Lignell & Piispasen tuotteisiin.

– Esimerkiksi palkittu Mestari Gin on tehty meitä varten. Harvalla ravintolalla juomat ovat alkoholeista lähtien paikallista alkuperää, hehkuttaa ravintolapäällikkö Roope Hakkarainen.

KESÄN VIIKONLOPPUJEN ajan terassi-Kyökin grillistä saa savolaista street foodia, kuten vegaanista sienirullaa. Annos on passeli yöpala, mikäli nälkä alkaa hiukoa kesken illanvieton. Sisätiloista löytyy vuoden ympäri napostelulista, josta voi valita yhden tai useamman annoksen nälän koosta riippuen. Katettu 150-paikkainen terassi varmistaa, että pieni sadekaan ei haittaa meininkiä.

– Kauppakadun 25–27:n terassi on kaupungin pisin, sillä osoitekin vaihtuu välillä, nauraa Hakkarainen. Pannuhuoneen terassi yhdistyy samana anniskelualueena Isä Camillon terassiin, jolloin ravintolaa voi vaihtaa sujuvasti illan aikana.

Iltaa voi viettää pääbaarimestari Antti Talvisen luomien juomasekoitusten, kuten raikkaan Mestarikapteeni Raninin tai virkeän Neiti Nokkosen parissa, joka on höystetty itse tehdyllä nokkossiirapilla. Sitrus-inkiväärijuoma puolestaan on maistuva alkoholiton vaihtoehto kepeisiin kesäpäiviin.

Pannuhuone Gust. Ranin, Olohuone&Terassi
Kauppakatu 25, KUOPIO
Puh. 017 5810 451
www.pannuhuone.net

Pannuhuone Gust. Ranin
terassi
Olohuone
drinkki
Mestarikapteeni Ranin
Neiti Nokkonen
Sitrus-inkiväärijuoma

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva