Pal­ki­tut bur­ge­rit mais­tu­vat

Pal­ki­tut bur­ge­rit mais­tu­vat

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Useaan otteeseen Kuopion parhaiksi tituleeratut burgerit ovat nyt myös Suomen parhaita.

Viime kesänä Burger Lovers -festivaalilla kuopiolainen Burger5-burgeri voitti lihaburgereiden yleisöäänestyksen ylivoimaisesti. Kilpakumppaneina oli Suomen tunnetuimpia ja arvostetuimpia burgereita, joten saavutuksesta voi olla reippaasti ylpeä.

– Pihvimme paistetaan aidolla tulella hiiligrillissä ja sämpylä valmistetaan omalla reseptillä Liepuskan Herkkupajalla. Myös lisukkeet ja majoneesi tulevat lähituottajilta. Käsityönä valmistettu burgeri ja tuoreet raaka-aineet luovat tasapainoisen kokonaisuuden, kuvailee yrittäjä ja keittiömestari Lasse Herd ravintola Burger5:stä.

PALKINTOBURGERIN NIMIKKORAVINTOLAN menu painottuu burgereihin, joita myös kehitetään intohimoisesti. Lisäksi listalta löytyy muun muassa ylikypsää Black Angus  häränrintaa viskiöljyllä maustettuna sekä porsaan ribsejä, salaatteja ja herkullisia jälkiruokia.

– Olemme esimerkiksi kaupungin ainoa paikka, jossa ribsit tehdään alusta loppuun savustamalla. Hiiligrilli tuo kaikkiin annoksiimme omaleimaisen maun, kertoo yrittäjäkollega ja ravintolapäällikkö Mika Savolainen.

Runsaan burgerimenun lisäksi arkisin lounastamaan pääsee kello 11–14. Tarjolla on fast lane -lounas noutopöydästä sekä kaupungin kattavin salaattipöytä ja viisi valinnaista lounasburgeria.

Ydintoimintaa tukee myös Voltti Catering, jonka kautta järjestyvät räätälöidyt pidot kaikenlaisiin yritystilaisuuksiin. Ravintola koki muutoksen viime syksynä, kun BowlD1nerin keilaradat lähtivät talosta ja tilalle tulivat Bar Freetimen biljardipöydät sekä Virtuaalimaailma Warpin pelikeskus. Yhdessä yritykset muodostavat uniikin viihdekompleksin.

– Kaiken muun lisäksi myös sijaintimme aivan elokuvateatterin kyljessä on kaupungin paras, kiteyttävät Herd ja Savolainen.

 

BURGER5
Viihdekeskus Minna, Ajurinkatu 16, KUOPIO
Puh. 050 513 3300
www.burger5.fi

Burger5
burgerit
street food
Viihdekeskus Minna
kuopio

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva