Palkittua
ruokaosaamista

Text Digimag/Heta Jyrälä, Photo Shutterstock
Pohjois-Savossa tuotetaan muun muassa kalaa, marjoja, juomia sekä erikoiskasveja, mutta erityisesti meidät tunnetaan Euroopan parhaasta maidosta.
Rewarded food competence

Kuopio is the biggest milk-producing municipality in Finland, and the quality of the milk from Savo is among the best in Europe. In addition, plenty of beef, cheese, milk-based drinks and whey powders are produced in Northern Savo. Organic and local food production is heavily emphasised.

The province of Northern Savo has traditionally also specialised in berry production, drink production and special plant production. The newest industry the region is investing in includes fish processing and fish products. Food competence goes hand in hand with biotechnology development. Experts in environmental technology are important cooperation partners for dairy farms.

The food competence of Northern Savo is also appreciated abroad – the province was the first Finnish region to be selected as the European Region of Gastronomy 2020. Along with the recognition, Northern Savo will be turned into a nationally and internationally known food province.

The total value of Northern Savo food export was approximately 47.7 million euros in 2016. 

See also "Lignell & Piispanen - Arctic pleasures of refreshments" >

See also "Get know Finnish food" >

See also "Bread is a part of a Finnish meal" >

Kuopio on Suomen suurin maidontuottajakunta, ja laadultaan savolainen maito on Euroopan huippua. Alueella tuotetaan lisäksi paljon naudanlihaa sekä valmistetaan juustoja, maitopohjaisia juomia sekä herajauheita. Luomu- ja lähiruuantuotantoa painotetaan vahvasti.

Pohjois-Savon maakunta on perinteisesti erikoistunut myös marjantuotantoon, juomien valmistukseen sekä erikoiskasvituotantoon. Uusimpana alana alue on panostanut kalanjalostamiseen sekä kalatuotteisiin. Elintarvikeosaaminen kulkee rinta rinnan bioteknologiakehitystyön kanssa. Ympäristöteknologian osaajat puolestaan ovat maitotilojen tärkeitä yhteistyökumppaneita.

Pohjois-Savon ruokaosaamista arvostetaan myös ulkomailla, sillä alue valittiin ensimmäisenä suomalaisena Euroopan gastronomiseksi maakunnaksi vuodeksi 2020. Tunnustuksen myötä Pohjois-Savosta tehdään valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettua ruokamaakuntaa.

Elintarvikeviennin kokonaisarvo oli Pohjois-Savossa vuonna 2016 noin 47,7 miljoonaa euroa.

Lue myös "Lignell & Piispanen - Juomien valttina arktisuus" >

Lue myös "Laaturuokaa maailmalle" >

Lue myös "Suomalaisen leivän trendi on terveellisyys"

kuopio
pohjois-savo
ruoka
Food

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva