Paikallisia makuja fiiliksellä

Paikallisia makuja fiiliksellä

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen, Teemu Puranen
Ravintolan menu johdattaa makumatkalle savolaisiin metsiin ja Kallaveden aaltoihin.

Boutique Hotel Sawohouse yhteyteen avautui toukokuussa omaleimainen à la carte -ravintola. Upeasti saneerattu ravintolasali yhdistelee sujuvasti paikallista otetta
maailman tuuliin. Menussa painottuvat puhtaat, tuoreet ja mahdollisuuksien mukaan lähellä tuotetut raaka-aineet. Kaikki ruoka tehdään alusta saakka itse.

– Syksyllä ostin paikalliselta metsästäjältäkokonaisen peuran, hirvenpään ja kasan kyyhkysiä, joista tehdään ruokaa niin kauan kuin riittää. Tykkään käyttää eläimen ruhon nenästä häntään. Näin mitään ei mene hukkaan, kuvailee ravintolamestari Teemu Puranen.

Ruokalista muuttuu siten luontevasti kasvukausien ja sesonkien mukaan. Ensi kesänä Puranen aikoo kasvattaa yrttejä sekä rakentaa kasvihuoneen, josta ravintolaan saa ammennetuksi takuulla lähellä tuotettuja kasviksia.

– Ajattelin myös napata verkot mukaani ja ammentaa Kallaveden antimia suoraan ravintolan keittiön tarpeisiin, visioi Puranen.

MAKUHERMOJA HEMMOTTELEVALTA ruokalistalta löytyy monipuolisesti erilaisia annoksia sekä herkullisia jälkiruokia. Erikoisruokavaliot huomioidaan, mutta niistä
kannattaa ilmoittaa etukäteen. Ateriaa täydentämään on tarjolla kattavasti erilaisia pienpanimo-oluita, viinejä, drinkkejä sekä alkoholittomia vaihtoehtoja.

– Järjestämme myös erilaisia teemaillallisia juhlien ja tapahtumien aikaan, kuten äitienpäivänä. Saa meillä muutenkin poiketa, vaikka lasillisella kuohuvaa, toivottaa Puranen kaikki tervetulleeksi.

Tunnelmallinen ravintolasali toimii myös juhla- ja tapahtumatilana, jonne mahtuu yhteensä 150 henkilöä. Kesäisin lisätilaa tarjoaa sisäpihan aurinkoinen 150-paikkainen terassi. Ravintola on avoinna tiistaista lauantaihin kello 17–21.30, muutoin sopimuksen mukaan.

 

RAVINTOLA SAWOHOUSE
Boutique Hotel Sawo House,
Tarhakuja 1, KUOPIO
Puh. 050 5977 712, info@sawohouse.fi
www.sawohouse.fi

 

Lue myös "Koko kansan tapahtumapaikka" -juttu tästä >

Ravintola Sawohouse
Paikallisuus
ravintola
Sawohouse

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva