Miljöö täydentää makuelämyksen

Miljöö täydentää makuelämyksen

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen, Sawohouse/Minna Sairberg
Herkullinen burger syntyy tuoreista raaka-aineista sekä laadukkaasta mehevästä pihvistä.

Burgerin kokoamisen järjestyksellä voi optimoida herkullisen makuelämyksen. Sämpylän alapuolen päälle laitetaan ensin salaatti, joka suojaa sämpylää liialta kosteudelta. Kuuman pihvin päälle nostetaan sulamaan juusto, joka puolestaan liimaa loput kasvikset kätevästi kiinni. Kastikkeet puolestaan kiinnittävät kannen muuhun kokonaisuuteen.

– Maistuvan burgerin salaisuus on ehdottomasti riittävä määrä majoneesia ja kastiketta, nauraa Minna Sairberg Sawohouselta. 

Sairberg ja Juha Miettinen ovat kunnostaneet Jynkässä sijaitsevan perinteisen majoituspaikan. Kiinteistön vanhat rakennukset on saneerattu täysin uuteen uskoon.Hotellin jokainen huone on uniikki elämys suomalaisuutta, luonnonläheisyyttä ja modernia skandinaavisuutta. Hotelli avataan viikolla 29.

– Putkimiehemme on oikea kulinaristi, joten hän teki meille mahtavan burgerireseptin, kertoo Sairberg maukkaan Putkimiehen Burgerin taustoja.

RUOKALISTA KOOSTUU helpoista ja nopeista ruuista, kuten keitoista, salaateista, burgereista, pitsoista sekä perinteisestä lehtipihvistä. Listalla on kaikkien suosikkeja, jotka maistuvat lapsille ja aikuisille. Keittiö on avoinna kello 7–22. Ravintola on kaikille avoinna, ja siellä voi poiketa aamiaisella, lounaalla tai vaikkapa maistelemassa espanjalaista punaviiniä.

– Jatkossa meiltä voi ostaa grillimenun, jossa on kaikki ainekset valmiina. Sitten tuohon pihalle voi mennä grillaamaan ja kuuntelemaan livemusiikkia, vinkkaa Sairberg kesän suunnitelmista.

Hotellin tilat soveltuvat myös oivasti erilaiseen tapahtumakäyttöön. Suunnitelmissa on pitää sisäpihalla erilaisia ruokatapahtumia yhteistyössä muiden ravintoloiden kanssa. Kesäaikoina ulkoterassilla voi järjestää noin 50–100 hengen juhlia, musiikki-iltoja tai muita tapahtumia. Suojainen sisäpiha varmistaa rauhallisen tilaisuuden. Sisätiloissa on elämyssaunan yhteydessä oleva saunakabinetti, jossa voi pitää 10–15 hengen kokouksia.

Boutique Hotelli Sawohouse
Tarhakuja 1, Kuopio  
Varaukset: puh. 040 5377 026, info@sawohouse.fi
www.sawohouse.fi
www.facebook.com/sawohouse

Sawohouse suosittelee:
PUTKIMIEHEN BURGERI

Hampurilaissämpylä (valmis tai itse leivottu)
Naudanlihapihvi (mustapippuri, suola mausteena)
Juustoa
Jääsalaattia
Marinoituja punasipuleja
Suolakurkkuja
Pihvitomaatti
Paholaisenhilloa
Majoneesia (tavallinen, valkosipuli- tai chilimajoneesi)

Kokoa sämpylä: 
Pohjan päälle ensin majoneesia ja paholaisen hilloa, sitten salaattia ja pihvi, jonka päälle sulatettu juustoviipale. Juuston päälle pihvitomaatista leikattu viipale ja päälle vielä toinenkin pihvi. Sitten marinoidut punasipulit*, päälle majoneesia ja lopuksi sämpylän kansi. 
Laita koko burgerista läpi ohut coktailtikku, jolla saat burgerin pysymään kauniisti kasassa.
Tarjoa lisukkeena ranskanperunoita, bataattiranskalaisia tai raikasta salaattia. Makuelämyksen kruunaa virkistävä kylmä juoma.

Vinkki! 
*Punasipuleiden marinadiksi käy esimerkiksi punaviinietikka, sokeri, mustapippuri ja valkosipuli.

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva