Meidän kaikkien Puijo

Meidän kaikkien
Puijo

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Nauti ateria lähellä taivasta tai metsän siimeksessä. Uudistetuissa ravintoloissa korostuvat maukkaus, viihtyisyys ja rentous.

Toukokuussa 2019 Puijon aluetta kehittävä Puijo Peak Oy valitsi Ravintolamestarit kehittämään alueen ravintolatoimintaa. Alue on kaiken kansan metsäolohuone, jossa on kolme täysin uudistettua ravintolaa. Kokonaisvaltaisilla uudistuksilla on haluttu elävöittää Puijoa kokonaisuudessaan sekä tuoda arvoonsa sen historiallinen miljöö ja luonnonsuojelualue.

– On harvinaista, että näin lähellä kaupunkia on tällainen alue. Ravintolan konsepteja suunniteltaessa mietimme, millainen fiilis niihin halutaan, ketkä siellä käyvät ja mitkä tekijät siihen vaikuttavat, kuvailee toimitusjohtaja Eeva Mertanen Ravintolamestarit Oy:sta. 

Uusien konseptien suunnittelussa on otettu huomioon kaikki alueella liikkuvat – myös lapset ja nuoret.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. >>

UUDISTETTU PUIJON Tornikahvila henkii omaa aikakauttaan. Nykyinen Puijon torni on kolmas, ja se on rakennettu 1963. Torniin haluttiin tuoda 1960-luvun vinkeyksiä muun muassa tarjoilemalla maito kossupullossa ja syömällä ateria luhalla eli lusikkahaarukkayhdistelmällä.

– Päre, tuohi ja sammal tuovat oman säväyksensä. Kahvilassa käynti on kuin metsäretki ukin kanssa puiden yläpuolella, kertoo Mertanen.

Torniravintolan menun tarjottavat raaka-aineet ovat kaikki lähiruokaa. Mertasen mukaan maukkain elämys syntyy, kun kaiken syötävän kotipaikat näkee tornin ikkunoista. 

– Loimme maailman maukkaimman lähiruokapöydän, jossa on muun muassa Kallaveden kalaa ja tuotteita Puijon metsästä. Juomissa suosimme paikallisten tuotteiden lisäksi vastuullisia eurooppalaisia viinejä.

Mertanen kuvailee, että kahvilassa ollaan raikkaasti puiden yläpuolella lähellä taivasta ja ravintolassa puolestaan metsän siimeksessä. Myös Puijon Majan ravintolan sisustuksessa hyödynnetään sen vanhoja vuosia: tyylillisesti sisustus ajoittuu 1920–40-luvuille.

MAJARAVINTOLA ON maan pinnalla, ja myös sen menun punainen lanka löytyy lähiruuasta, mutta bistromaisemmin. Tarjolla on esimerkiksi pastaa ja burgeria. Majalla on tarjolla lounasta, jota suomalaiset syövät kodeissaankin.  Kahvila palvelee kaikkia ohikulkijoita. Esimerkiksi urheilijat on huomioitu lisäämällä valikoimiin palauttavia ja energisoivia juomia.

– Olemme kaavailleet myös viikonloppuaamuille aamiaispöytää kello 9–12. Voi vaikka piipahtaa aamupalalle tai -kahville ennen tai jälkeen aamulenkin, vinkkaa Mertanen. 

Puijon Torniravintola
Puijontie 135, KUOPIO
ravintolat@puijopeak.fi
www.fb.com/puijonravintolat  
www.instagram.com/puijopeak
www.puijopeak.fi

 

Puijon torni
puijon torniravintola
Ravintolamestarit
Eeva Mertanen
puijonlaakso
päre
tuohi
sammal
puijon maja
kahvila
lähiruoka

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva