Mehukkaat grillisienet

K-Market 
Pirtinportti:
Mehukkaat
grillisienet

Teksti: Digimag/Sirpa Korhonen Kuvat: Digimag/Sirpa Korhonen, K-matket Pirtinportti

K-Market Pirtinportin kauppiaat, Ville Huotilainen ja Petra Sydänsalo, viettävät kesän vapaa-ajat mielellään mökillä. Kesägrillauksen ehdoton suosikki kauppiaspariskunnalla on herkkusieninyytit, jotka valmistuvat helposti ja nopeasti. Kauppias antaa myös oivallisen vinkin grillisienien mehukkuuden säilyttämiseen.

– Meidän lemppari on pekoniin käärityt herkkusienet. Niiden sisälle voi laittaa mitä vain juustoa, ja kannattaakin kokeilla erilaisia makuja. Itse tykkään käyttää ehdottomasti sinihomejuustoa. Kokoamisen jälkeen nyytit kääritään folioon, jotta kaikki mehukkuus ei valu grilliin, vaan jää itse nyyttiin, Huotilainen vinkkaa.

Grillattujen pekoni-herkkusieninyyttien lisukkeeksi grillissä valmistuvat samalla helposti myös grillikasvikset. Kasvikset voi jättää paksummiksi viipaleiksi, jolloin ne voi kypsentää suoraan grilliritilällä. Tällöin kannattaa antaa kasvisten kypsentyä pidempi tovi. Pienemmiksi pilkotut kasvikset kannattaa laittaa kypsennyksen ajaksi folionyytteihin tai foliovuokaan. 

– Itse en mausta kasviksia mitenkään, vaan grillaan ne sellaisenaan. Suosikkikasvikset grilliin ovat kesäkurpitsa, punasipuli, paprika ja ananas, Huotilainen lisää. 

Pekoni-herkkusieninyytit ja grillikasvikset

  • 1 rs  (200 g)  Pirkka herkkusieniä
  • n. ½ ps (à 150 g) Pirkka sinihomejuustomurua
  • n. ½ pkt (à 140 g) Pirkka pekonia

Grillikasvikset

  • 1 (300 g) kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 pkt (400 g) Pirkka kypsiä maissintähkiä
  • öljyä
  • Pirkka grillaus- ja yleismaustesuolaa myllystä

Puhdista herkkusienet ja irrota niistä kannat. (Kannat voi paloitella esimerkiksi salaattiin.) Täytä sienet sinihomejuustomuruilla.

Leikkaa pekoniviipaleet pitkittäin puoliksi ja kietaise viipale jokaisen sienen ympärille. Kiinnitä pekoni tarvittaessa cocktailtikulla tai pujota herkkusienet liotettuihin varrastikkuihin, jolloin niitä on helpompi käsitellä grillissä. 

Kypsennä sieniä grillissä tai uunissa 225 asteessa 10–15 minuuttia.

Leikkaa kesäkurpitsa noin 1 senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa paprikat pitkittäin reiluiksi viipaleiksi. Puolita maissit.

Grillaa, pariloi tai paista muurinpohjapannulla öljyssä pyöräytettyjä vihanneksia 5–10 minuuttia, välillä käännellen. Rouhi päälle grillausmaustetta.

 

K-market Pirtinportti
Sipulikatu 2, KUOPIO
ma–pe 7–22, la–su 9–22
Puh. 020 700 6198
www.k-market.fi

K-market
#ruoka
#grillaus
#pirtinportti

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva