Mehukasta
vuohenjuusto-
kanaa uunissa

Teksti Digimag/Sisko Korhonen Kuvat Kari Kankkunen, Digimag/Mirka Happonen
Arkisesta broilerista saa helposti ravintolatason herkun.

Lounasravintola Mairella tekee rehellistä kotiruokaa mahdollisimman lähellä tuotetuista raaka-aineista. Eineksiä tai hienosteluja ei ruokalistalta löydy.

‒ Meillä tehdään konstailematonta ruokaa ilman kikkailua, sanoo ravintolan yrittäjä Kari Kankkunen. Maistuvan broilerin valmistukseen hänellä on antaa kotikokeille useita vinkkejä.

Kankkusen mukaan kokin tärkein apuri on broileriin kiinnitettävä lämpömittari. Liian kauan uunissa paahtunut kana on sitkeää ja menettää mehukkuutensa. Mittari myös varmistaa, että kana on keskeltä kypsää. Parhaan tuloksen saa käyttämällä tuoreita raaka-aineita ja kotimaista broileria. Näin ruoan alkuperä on tiedossa ja hiilijalanjälki on helppo selvittää.

PAHOLAISEN HILLO sopii täydellisesti yhteen sekä broilerin että vuohenjuuston kanssa. Se tuo ruokaan lämmintä makua ja makeutta, joka yhdistettynä vuohenjuuston suolaisuuteen tuo esille monta makumaailmaa yhdellä kertaa. Broilerin pinnalle valeltu hunaja viimeistelee elämyksen.

Vaihtelua ateriaan saa poikkeamalla totutusta.

‒ Broilerin kanssa ei tarvitse aina olla riisiä, kanan lisukkeeksi voi tehdä, vaikka lankkuperunoita, Kankkunen suosittelee. Kyytipojaksi taas sopii valkoviini, kuohuviini, kuivat viinit ja olut. Jälkiruoaksi käy kesän herkuista koottu äkkimakea pavlova mansikkakakku, joka koostuu pääasiassa tuoreista mansikoista ja pehmeästä marengista.

Lounasravintola Mairella
Puijonkatu 30, Kuopio
Puh. 017 262 7595
Lounas noutopöydästä arkisin klo 10.30–14.30
www.mairella.fi

Kankkunen suosittelee:
VUOHENJUUSTOKANAA JA VENEPERUNOITA

perunoita
broilerin rintaleikettä
pippuria, öljyä, suolaa
appelsiinipippuria
vuohenjuustoa, hunajaa

Leikkaa perunat lohkoiksi pellille ja laita niihin suolaa, pippuria ja öljyä. Laita uuniin kypsymään. 
Marinoi broilerin rintaleikettä appelsiini-pippurimausteseoksessa noin 1–2 tuntia.   
Paista pannulla öljyssä pinnat kiinni ja pienennä lämpö hyvin alhaiseksi, että leike kypsyy matalassa lämmössä eikä kuiva. Käytä kantta, niin liha pysyy mehevänä. Paistinlämpömittari on erittäin hyödyllinen kaikessa liha-, kana- ja kalaruokien teossa.
Laita kypsä liha uunivuokaan.
Lisää kuuman fileen päälle vuohenjuustoa ja hunajaa.
Tarjoa paholaisenhillon ja salaatin kanssa. Suolaa voi laittaa oman maun mukaan, mutta muista, että juustossa on suolaa.

ruoka
kuopio
Mairella
lounasravintola
kana
Vuohenjuusto

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva