Mehukasta revittyä possua

Ravintola
Taikuri:
Mehukasta 
revittyä possua

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Digimag/Mirka Happonen

Pulled pork eli kavereiden kesken nyhtöpossu on edelleen trendikästä ruokaa. Nyhtöpossu sopii monenlaiselle porukalle ja monenlaisiin annoksiin hampurilaisista salaatteihin. Kahden kilon nyhtöpossun valmistamiseen menee noin viisi tuntia, joten aikaa kannattaa varata. 

– Nyhtöpossu sopii mainiosti pitaleipien väliin. Kun possu on valmiiksi revitty, niin simppeli pitaleipä on nopea koota, kertoo keittiömestari Pia Saastamoinen ravintola Taikurista.

Liha kannattaa nostaa huoneenlämpöön lepäämään noin tuntia ennen uunissa hauduttamista. Mehukkaana possu pysyy pitkän paistamisen ajan, kun siihen lisää nestettä ja mausteita ennen uunia. Revittävää lihasta tulee, kun sen sisälämpötila on 85–95 astetta. Saastamoinen suosittelee paistomittarin käyttämistä.

– Kylkeen kannattaa valmistaa raikasta coleslaw-salaattia. Ja se kannattaa tehdä ehdottomasti itsetehtyyn majoneesiin, Saastamoinen vinkkaa.

– Simppeli pulled pork -pita toimii monenlaisen porukan eväänä. Se on helppo valmistaa itse tai hakea ravintolasta mukaan piknikille, jatkaa Saastamoinen.

Vuosi sitten Kuopioon saapuneessa ravintola Taikurissa yhdistyvät hyvä ruoka ja rento yhdessäolo. Amerikkalaistyyppisellä ruokalistalla on vaihtoehtoja moneen makuun, joten koko seurue varmasti löytää omat suosikkinsa. Varsinkin runsaat vegaaniset vaihtoehdot hurmaavat maukkaudellaan. 

Pulled pork-pita
10 annosta

10 kpl pitaleipiä
Pulled porkkia
Coleslaw-salaattia
Vihersalaattia
Bbq-kastiketta

Lämmitä pitaleipiä grillissä. Lisää leivän väliin revittyä pulled porkkia, coleslawta, vihersalaattia sekä Bbq-kastiketta. 

Pulled pork:
2 kg porsaan niskaa
1 rkl suolaa
Mustapippuria
Chiliä
Valkosipulia
Tummaa siirappia
Tomaattisosetta
(mausteita oman maun mukaan)

Hiero mausteet lihaan ja laita se uunivuokaan. Sekoita siirappi, tomaattisose ja vesi. Kaada seos lihan päälle. Peitä uunivuoka kannella tai foliolla. Laita paistumaan 
uuniin 140 asteeseen.

Anna paistua noin 5 tuntia. Anna jäähyä hieman ja revi tämän jälkeen liha.

Coleslaw:
700 g valkokaalia
70 g porkkanaa
50 g sipulia
suolaa
sokeria
400 g majoneesia

Majoneesi:
2 kpl kananmunan keltuaisia
2 tl sinappia
½ tl suolaa
½ tl sokeria
valkopippuria
4 dl kasviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa

Valmista ensin majoneesi: Laita keltuaiset kulhoon. Lisää sinappi ja mausteet. Sekoita joukkoon öljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi etikka.
Suikaloi kaali sekä porkkana ja pilko sipuli pieneksi kuutioksi. Sekoita ainekset keskenään ja lisää majoneesi.

Street food bar Taikuri
Viihdekeskus Minna
Ajurinkatu 16, Kuopio
Puh. 050 472 2889
kuopio@ravintolataikuri.fi
www.ravintolataikuri.fi

#ruoka
taikuri
#pulledpork

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva