Maukkaita muikkuja

Roll-Risteilyt:

Maukkaita muikkuja

Kaupallinen yhteistyö, teksti Digimag/Heta Jyrälä, kuvat Roll-Risteilyt, Kuopio-Tahko markkinointi

Kesäruokiin kuuluu helppous, nopeus ja maukkaus. Savumuikkuruukku on kesäruokien hitti, jonka tekeminen on näppärää ja vaivatonta. Samalla kun varhaisperunat kiehuvat kattilassa, valmistetaan kerma–valkoviinikastike, jossa muikut saavat hetken hautua ennen tarjoilua. 

– Muikkujakaan ei tarvitse alusta saakka pyytää ja savustaa, sillä kaupoista löytyy valmiita tuotteita, vinkkaa Roll Risteilyjen Noora Kivi.

Savumuikkuruukku on myös mainiota risteilyruokaa. Se on ollut edellisen kerran laivamenussa viitisen vuotta sitten, mutta tänä kesänä annos on yleisön pyynnöstä palannut takaisin sekä lounas- että illallislistalle. 

– Annoksen kruunaavat jääkylmä ja aivan huurteinen lasillinen kuivaa valkoviiniä ja Kallavesi-maisemat, kuvailee Kivi.

Kallaveden M/S Queen R -laiva risteilee kesän ajan päiväristeilyjen lisäksi myös illalla. Tiistaista lauantaihin laivalla on saatavilla illallismenu. Illallisristeily on näppärä 39 euron paketti, johon sisältyy sisävesiristeily kello 18.30–20.30 sekä kolmen ruokalajin illallinen. 

Illallisen alkupalana on tapaslautanen, jossa on sopivassa suhteessa savolaisia ja kansainvälisiä makuja. Pääruuaksi voi valitan savumuikkuruukun lisäksi joko tuhdin uunileivän, perinteisen uuniperunan tai ruokaisan salaatin mieluisalla täytteellä. Jälkiruokana herkullaan wanhan ajan vaniljajäätelöllä, kinuskikastikkeen ja lisukkeiden kanssa. Ruuat tilataan sähköpostilla etukäteen, joten ruokailu sujuu joustavasti ja aikaa jää myös savolaisesta tunnelmasta nauttimiseen.

– Kaikista pöydistä on upeat näkymät Kallavedelle. Illallisristeily toimii myös sadepäivän puuhana, sillä maisemat ovat silloinkin upeat. Myös lapsille on järjestetty ajanvietteeksi pieni seikkailupeli, jossa suunnistetaan älypuhelimen ja QR-koodien avulla rastilta toiselle ja palkintojen ääreen, kertoo Kivi.

Roll Risteilyt
Kuopion satama
Puh. 0440 266 330, info@roll.fi
www.roll.fi

SAVUMUIKKURUUKKU

¼ hakattua sipulia
2 rkl rypsiöljyä
1 dl puolikuivaa valkoviiniä (esim. Yali)
1 dl vettä
½  kalaliemikuutio
1 laakerinlehti
5 kpl mustapippuria
1 ½ dl kermaa
150 g savumuikkuja
tuore tilli  
Lisäkkeenä uudet perunat

Laita uudet perunat kiehumaan kattilaan, keitinveteen voi lisätä tilliä ja suolaa.
Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna öljy kasarissa. Kuullota sipulisilppu ja lisää kalaliemi sekä mausteet ja valkoviini ja kerma.
Keitä kokoon sakeahkoksi liemeksi, lisää savumuikut ja hienonnettu tilli. Lisää nestettä tarpeen mukaan, kiehauta, tarkista maku.
Nostele valmis annos kauniiseen ruukkuun. Tarjoa uudet perunat eri ruukussa voinokareen kera. Koristele annokset tillillä.

Roll Risteilyt
laiva
risteily
kallavesj
savumuikku
ruukku
resepti
Kesä
ruoka

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva