Mansikkamocktail maistuu kesälle

Nenosen
mansikkatila:

Mansikkamocktail maistuu kesälle

Kaupallinen yhteistyö, teksti Digimag/Heta Jyrälä, kuvat Nenosen mansikkatila, Shutterstock
Raikas mansikkamocktail maistuu koko perheelle.

Mansikat kuuluvat kesään. Mikä onkaan parempaa kuin nauttia tuoreita mansikoita yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Kesän ja juhlien viettämiseen sopivat myös mainiosti erilaiset alkoholittomat juomasekoitukset eli mocktailit. 

– Esimerkiksi raikas mansikkamocktail on kesäinen juoma, joka maistuu sekä lapsille että aikuisille. Ainesten valmistelusta ja juomasekoituksen tekemisestä saa samalla koko perheen yhteisen hetken, johon jokainen voi osallistua, kertoo Alexandra Bogolyubova Nenosen Mansikkatilalta.

Glamouria mocktailiin saa käyttämällä siihen tilan palkittua mansikkakuohujuomaa, joka valittiin tänä vuonna Vuoden juhlajuomaksi 2019. Myös mansikkamehun ja kivennäisveden yhdistelmällä saa luoduksi raikkaan ja helmeilevän drinkin. Juomasekoitus sopii hyvin alkujuomaksi, seurusteluun tai jälkiruuan yhteyteen.

– Maista juoman kaverina raikasta juustokakkua tai Kakkutaiteen raparperimacaroneja. Mocktailissa voi käyttää mielikuvitusta ja vaihtaa kesän mittaan marjoja vaikkapa vadelmiin tai mustikoihin, pohtii Bogolyubova.

Nenosen Mansikkatila kasvattaa Suonenjoella mansikoita rakkaudella ja kymmenien vuosien kokemuksella. Marjat poimitaan talteen käsin, ja niistä valmistetaan hurmaavia mansikkaherkkuja. Mansikkakuohuvan lisäksi kannattaa kokeilla kylmäpuristettua mansikkamehua, -limonadia ja -kastiketta. 

– Ehkä yllättävämpi kesäjuoma on kylmäpuristettu mansikkaglögi, joka sopii talven lisäksi myös viileämpiin kesäiltoihin, vinkkaa Bogolyubova.

Kesälomareissun yhteydessä kannattaa poiketa mansikoistaan kuuluun Suonenjoen kaupunkiin sekä tilan yhteydessä olevaan puotiin ja kahvilaan. Kahvila on avoinna koulujen alkuun asti joka päivä kello 9–18. Sieltä saa tilan omien tuotteiden ja tuoreiden mansikoiden lisäksi myös erilaisia mansikka-aiheisia viemisiä. Kuopiosta mansikkakuohuvaa saa muun muassa K-Citymarket Päivärannasta, K-Supermarket Matkuksesta sekä Kauppahallista TullinTuvasta. 

– Kahvi tai mansikkakuohu ja -macaronit tarjoavat erilaisen tavan viettää pysähdyshetkeä, summaa Bogolyubova. 

Nenosen mansikkatila
Tyyrinmäentie 52, Suonenjoki
Puh. 0440 519 532
www.nenosenmansikkatila.com
Facebook & Instagram @nenosenmansikkatila 

 

Helmeilevä Suonenjoen mansikkamocktail

12 cl Nenosen mansikkatilan Mansikkakuohua
6 cl Fentiman’s Rose Lemonadea
4 cl kivennäisvettä
jäitä
appelsiinin tai veriappelsiinin siivu

Koristeeksi 
minttua tai rosmariinia
mansikoita

Vinkki! Kokeile koristeena syötäviä kukkia, kuten orvokkia, ruusua, päivänkakkaraa, apiloita, siankärsämöä tai horsmaa.

ruoka
resepti
mansikkamocktail
mocktail
Suonenjoki
Nenosen mansikkatila

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva