Makuja lounaspöydästä

Makuja
lounaspöydästä 

Teksti Digimag/Joona Paakkanen Kuvat Digimag/Jessika Narkaus, Mirka Happonen
Korkeatasoinen lounasruoka pitää nälän loitolla ja mielen virkeänä koko päivän. Kokeile tänään vaikkapa meheviä lihapullia.

Kuopiossa kotipaikkaansa pitävän Hyvä Huomen -lounasravintolan toimitusjohtaja Aripekka Nuutisen mielestä hyvä lounasruoka koostuu muutamasta elementistä. Lähtökohtana ovat laadukkaat raaka-aineet, jotka takaavat ruoan tuoreuden ja puhtauden. Lisäksi on olennaista, että saatavilla on runsas valikoima eri ruoka-aineita täydentämään päivittäistä ruokavaliota. 

– Ravintoloistamme löytyy liha-, kasvis- ja keittovaihtoehdot monipuolisine salaattipöytineen. Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden valita omaa ruokavaliota vastaavan ateriakokonaisuuden lounasvaihtoehdoistamme, Nuutinen kertoo. 

KORKEAT LAATUKRITEERIT näkyvät myös ruokien makumaailmassa. Yrityksessä pidetään tärkeänä, että lounasruokailu tarjoaa kokonaisvaltaisen elämyksen täyteläisine makuineen. Mainiona esimerkkinä toimivat suuren suosion Kolmisopella saavuttaneet lihapullat, joiden valmistamisessa käytetään tuoretta naudanlihaa, pekonia, savupaprikamaustetta sekä muita makuja. Ja pullilla riittää kokoa ja näköä.

– Yhdistämme laadukkaat raaka-aineet haluun tehdä keskimääräistä maittavampaa lounasruokaa, Nuutinen summaa.

Yrityksellä on yhteensä viisi ravintolaa Kuopio–Siilinjärvi-alueella. Bioteknian ja Kolmisopen lisäksi asiakkaita palvelevat Helenan Soppa Toivalassa ja ravintolat Pohjola Sairaalassa Leväsentiellä sekä Heinon tukussa Pienessä Neulamäessä. Kuudennen ravintolan avaamisesta käydään neuvotteluita. Lounaspalveluiden ohessa yritys toimittaa catering-palveluita Haminalahden metsästysseuran majalle sekä firmojen yksityistilaisuuksiin muualla.

Ravintola Hyvä Huomen Bioteknia
Neulaniementie 2, Kuopio
Puh. 044 581 0457, ravintola@hyvahuomen.fi
Yrityksen muiden ravintoloiden yhteystiedot löytyvät osoitteesta:
www.hyvahuomen.fi

Nuutinen suosittelee:
PEKONI-SAVUPAPRIKALIHAPULLAT

1 kg naudan jauhelihaa
150 g pekonia
200 g sipulia
1 kananmuna
1 ½ dl vettä
1 dl korppujauhoja
suolaa
mustapippuria
savupaprikajauhetta

Leikkaa sipuli ja pekoni kuutioiksi, kypsennä nämä pannulla tai kattilassa.  
Sekoita korppujauho, vesi, suola ja mausteet. Lisää seuraavaksi jäähtynyt sipuli-pekoniseos, jauheliha ja kananmuna. 
Vaivaa taikina tasaiseksi massaksi ja pyörittele reilunkokoisia pullia. 
Paista uunissa kypsäksi 165 asteessa noin 20 minuuttia.

ravintola
ruoka
lounas
lihapullat
resepti
Hyvä Huomen
kuopio

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva