Maittavaa ruokaa rantamaisemissa

Maittavaa ruokaa rantamaisemissa

Teksti Digimag/Marlene Sanoukian Kuvat Jukka Savolainen, Unsplash/Gianna Ciaramello
Syvärin Helmessä voivat herkutella kunnon burgereiden ja kauniin järvimaiseman ystävät.

Nilsiän satamassa Syväri-järven rannalla sijaitsevan satamaravintola-kahvilan ruoasta ja maisemista voi nauttia säällä kuin säällä.

– 32-paikkainen lasipaviljonkimme sijaitsee aivan rannassa, joten vesisateestakaan ei ole haittaa, kertoo Syvärin Helmen omistaja Jukka Savolainen. Ravintolan yhteydessä on myös esiintymislava, jolla on tarjolla esimerkiksi musiikkiohjelmaa.

RAVINTOLA ON tunnettu makoisista ja tuhdeista hampurilaisistaan, tortilloistaan ja salaateistaan sekä viilentävistä juomistaan. Saatavana on myös kasvisannoksia. Suuressa suosiossa on koko ravintolan toiminnan ajan ollut Syvärin jättihampurilainen.

 – Jättihampurilainen on perusjuttu, josta meidät tunnetaan. Olemme tehneet annosta nyt 17 vuoden ajan, eikä sen resepti ole muuttunut miksikään. Jos hampurilaisen kyytipojaksi ottaa vielä ranskalaiset, harva jaksaa syödä koko annosta. Hampurilaisen paino on nimittäin noin 500 grammaa. Kyllä ihmisten ilmeet naurattavat, kun he näkevät miten iso annos on, Savolainen kuvailee.

JÄTTIHAMPURILAISEN VALMISTUKSESSA on Savolaisen mukaan olennaista se, ettei mitään saa paistaa liikaa. Lisäksi ainesten pitää olla tuoreita. 

– Tomaatin on oltava napakkaa, salaatin fressiä, ja pekoninkin tekisimme itse, jos meillä eläviä possuja olisi, Savolainen tähdentää. Salaatti ja tomaatit leikataan itse, ja pihvi maustetaan omalla maustesekoituksella ja maustetulla majoneesilla.

 – Meidän annoksillamme lähtee aina nälkä, Savolainen lupaa. Ravintola-kahvila on avoinna aamusta iltaan kesäkuun alusta elokuun lopun Taiteiden yöhön saakka.

Ravintola Syvärin Helmi
Nilsiän satama, Ukko-Paavontie 2, Nilsiä
Puh. 0440 481 456 (kesäkuu–elokuu), 
044 545  4248 (muina aikoina)
www.syvari.com

Savolainen suosittelee:
JÄTTIHAMPURILAINEN

1 ANNOS • ALLE 30 min

sämpylä
2 kpl 188 g Well Beef -pihviä
pekonia
tuoretta sipulia
suolakurkkua
juuri leikattua tomaattia
juuri leikattua salaattia
riittävästi majoneesia
ketsuppia

ruoka
ravintola
nilsiä
Syvärin Helmi
Hampurilainen
resepti

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva