Maistuvia 
lisukkeita

Teksti Digimag/Mirka Happonen Kuva Ppixabay Reseptit K-Ruoka.fi
Tuoreet raaka-aineet ja satokauden kasvikset täydentävät ateriakokonaisuuden kesäiseksi makumatkaksi. Kokeile tänä kesänä vaikka näitä lisukkeita.

PESTOPASTA

4 annosta • alle 30 min

7 dl Pirkka farfallepastaa
2 l vettä
1 tl suolaa
Pesto
1 ruukku basilikaa
50 g Pirkka kuorittuja manteleita
1 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
½ dl parmesaania raastettuna
½ tl suolaa
½ tl pippuria

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Hienonna mantelit monitoimikoneessa. Lisää basilikanlehdet ja hienonna myös ne. Lisää joukkoon öljy, (kuoritut valkosipulinkynnet), parmesaanijuusto, suola ja pippuri. 

Sekoita pesto kuuman pastan joukkoon. Tarjoa pestoperhoset heti.

 

JUURESRANSKALAISET

4 annosta • 30–60 min

450 g lanttua
300 g palsternakkaa
250 g porkkanaa
1–2 rkl öljyä
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria

Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Pyörittele kasvikset öljyssä, suolassa ja pippurissa. Levitä pellille leivinpaperin päälle.

Paista juuresranskalaisia 225 asteessa 30–35 minuuttia. Kääntele kypsennyksen loppupuolella ja nosta lopuksi uunin ylätasolle, jotta ranskalaiset saavat hieman väriä.

GRILLATTU HEDELMÄSALAATTI & KARAMELLISOIDUT HASSELPÄHKINÄT
8 annosta • 30–60 min

¼ (500 g) vesimeloni
¼ (250 g) cantaloupemelonia
2 (380 g) banaania
2 (300 g) persikkaa
2 (300 g) omenaa
½ l mansikoita
Karamellisoidut hasselpähkinät
2 dl sokeria
200 g kuorittuja hasselpähkinöitä

Paahda sokeri keskilämmöllä kuivalla pannulla. Lisää hasselpähkinät, kun sokeri on paahtunut kullanruskeaksi. Sekoita pähkinät ja paahtunut sokeri.

Kaada seos leivinpaperille ja anna jäähtyä. Rouhi jäähtyneet pähkinät pieneksi.

Leikkaa melonit kuorineen lohkoiksi. Halkaise banaanit pitkittäin kuorineen. Leikkaa myös persikat ja omenat puolikkaiksi kuorineen. Poista siemenet ja kivet. Halkaise myös mansikat.

Grillaa hedelmät ja mansikat nopeasti maksimilämmöllä, kunnes niissä on hyvä väri. Grillaa banaanit leikuupinta alaspäin.

Asettele grillatut hedelmät tarjoiluastiaan. Ripottele karamellisoituja pähkinöitä hedelmien päälle ja tarjoa loput erillisestä astiasta.

lisukkeet
pesto
pasta
juures
ranskalaiset

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva