Suklaa-metsämarjapalat

Teksti: Digimag/Heta Jyrälä Kuvat: Digimag/Mirka Happonen
Materian sijaan läheiselle voi antaa lahjaksi suklaaunelmia. Persoonallisilla joulusuklailla on helppo ilahduttaa kummia, mummia ja muita läheisiä

Joululahjaksi voi itse askarella ja leipoa perinteisiä piparitaloja, koristella valmiita konvehteja tai tehdä suklaat alusta asti itse. Helpommalla pääsee hankkimalla valmiita tuotteita suurella valikoimalla varustetuista erikoiskaupoista.

– Vuodesta toiseen suosituimpia erikoissuklaita ovat shamppanja- tai baileystryffelit. Sesonkituotteita ovat veikeät jouluiset hahmosuklaat. Läheisen voi yllättää pakkaamalla lahjaan esimerkiksi belgialaisia, Valentino Chocolatierin konvehteja, kertoo Marita Inkinen Kuopion Kauppahallin Pikkumakkeesta.

Lahjojen lisäksi upeita irtosuklaita voi hyödyntää myös joulun jälkiruokana vaihtoehtona perinteisemmille kahvileiville. Kahvin tai viinin kanssa nautittuna suklaiset herkut kruunaavat juhla-aterian. Erikoissuklailla voi myös koristella joulukakun tai hyödyntää muutoin esimerkiksi suklaakakun leipomisessa.
Erikoiskaupasta löytyy runsain mitoin erilaisia suklaita valmiina rasioina. Monipuolisesta irtokonvehtivalikoimasta voi valita itselle sopivan lajitelman. Joukosta löytyy myös gluteenittomia, maidottomia, pähkinättömiä ja sokerittomia vaihtoehtoja perinteisten laatujen kylkeen. 

Suklaisen makunautinnon huipentavat joulun erikoiskahvit, kuten kaneli-hasselpähkinäkahvi tai Kerrassaan Ihana Joulukahvi, jossa maistuu kardemumma ja appelsiini. Tavalliseen kahviin tulee heti ripaus luksuksen tuntua, kun siihen sekoittaa hieman uusia makuja. Myös teevalikoimasta löytyy joulun tunnelmaa, perinteisiä glögejä, hilloja, hyytelöitä ja hunajaa unohtamatta.

– Herkuistamme kootaan toiveiden mukaisia lahjoja ja viemisiä jokaiseen makuun, vinkkaa Inkinen.

 

Pikkumakkee
Kuopion Kauppahalli, Puh. 044 323 9022
pikkumakkee@pikkumakkee.fi 
www.pikkumakkee.fi
Facebook: Herkkukauppa Pikkumakkee
Instagram: @pikkumakkee

SUKLAA-METSÄMARJAPALAT

n. 30 kpl  •  yli 60 min

200 g taloussuklaata
n. 2 dl cashewpähkinöitä
n. 70 g pehmeitä karpaloita
n. 70 g kuivattuja mustikoita
Koristeeksi valkoista leivontasuklaata

1 Paloittele suklaa kulhoon ja sulata mikroaaltouunissa varovasti välillä sekoittaen. 
2 Rouhi pähkinät ja marjat veitsellä ja sekoita suklaan joukkoon.
3 Levitä leivinpaperi leikkuulaudan tai tarjottimen päälle ja levitä tasaiseksi levyksi painelemalla.
4 Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa. Raidoita suklaa-pähkinämarjalevy valkosuklaalla. Nosta jääkaappiin ja anna jähmettyä 2–3 tuntia.
5 Leikkaa levystä pitkulaisia suklaapaloja. Asettele tarjolle tai pakkaa yksitellen sellofaaniin tai lahjaksi rasiaan. Makeiset säilyvät huoneenlämmössä noin viikon.

Reseptin lähde: K-ruoka.fi

DIY
joulu
suklaa
Suklaa-metsämarjapalat
Pikkumakkee
resepti

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva