Macaronien huumaa

Ravintola Rehti:

Macaronien huumaa

Teksti Digimag/Joona Paakkanen Kuvat Ravintola Rehti, Pixabay
Trendikkäät macaronit hurmaavat värikkyydellään.

Ranskasta lähtöisin oleva mantelileivonnainen on kesäjuhlien kestohitti, jota on helppo varioida haluamillaan elementeillä. Esimerkiksi kotitekoiset tahnat ja hillot sekä erilaiset tuorejuustot sopivat täytteiksi erinomaisesti. Suolaisten välipalojen ystävät voivat kokeilla myös sinihomejuustolla täytettyjä leivoksia. 

– Täytevaihtoehtoja miettiessä vain taivas on rajana. Lisäksi macaronit tunnetaan monikäyttöisyydestään. Niitä voi hyödyntää vaikkapa täyte- ja juustokakkujen koristeina, kertoo Hanna Kutvonen Ravintola Rehdistä.

TÄYDELLISTEN MACARONIEN valmistaminen vaatii erityistä huolellisuutta. Kutvonen kertoo, että tärkeintä on oikea-aikaisuus taikinan sekoittamisessa. Liiallinen vatkaaminen tekee taikinasta löysän, jolloin se ei kohoa riittävästi. Pursotuksen jälkeen leivoksia seisotetaan pellillä tunnin ajan, jotta ne ehtivät kuivua pinnasta ennen paistamista.

– Macaronien kohdalla harjoitus tekee mestarin. Oleellista on käyttää puhtaita välineitä sekä mitata raaka-aineet grammalleen oikein. Keittiövaaka on ehdottoman tärkeä apuväline onnistuneen lopputuloksen saamiseksi, Kutvonen neuvoo. 

Mikäli macaronien valmistaminen tuntuu vaivalloiselta, voi pirtsakan pariisilaisherkun makumaailmaan tutustua Nilsiän Tahkolla. Kutvonen mainitsee, että kuluvan kesän aikana ravintolan jälkiruokamenussa hyödynnetään macaroneja annosten koristelussa. Ystävällisestä asiakaspalvelustaan tunnettu nilsiäläisyritys palvelee asiakkaita läpi kesän kauniin Tahkovuoren kupeessa. 

– Meille tärkeää on sekä asiakkaiden että työntekijöiden tyytyväisyys. Uskomme, että hyvä työilmapiiri näkyy vahvasti niin palvelussa kuin ruokalistassakin, Kutvonen päättää.

 

MACARONIT

  • 100 g kananmunan valkuaista 
  • 230 g tomusokeria
  • 125 g kuoretonta mantelijauhetta

Tomusokeri ja mantelijauhe pyöräytetään tehosekoittimessa hienommaksi.

Huoneenlämpöiset valkuaiset vatkataan notkeaksi, kestäväksi vaahdoksi.

Valkuaisen vatkaamisen loppuvaiheessa sekoitetaan haluttu väriaine sekaan ja lopuksi siivilöidään tomusokeri-mantelijauheseos valkuaisten joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi, valuvaksi massaksi.

Seos laitetaan pursotinpussiin ja pursotetaan leivinpaperin päälle halutun kokoisiksi leivoksiksi. Annetaan kuivahtaa noin tunti. 

Paistetaan 130 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes kuoret irtoavat leivinpaperista kokonaisina. 

Vinkki! Käytä macaron-leivoksia koristeena!

 

Ravintola Rehti
Tähtitie 2, Tahkovuori
Puh. 044 574 4363
www.ravintolarehti.fi

macaron
leivos
rehti
koristelu
marenki
manteli

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva