Lounasta kartanotunnelmassa

Lounasta
kartano-
tunnelmassa

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Koivumäen Kartano
Koivumäen kartano on kuin museon ja ravintolan yhdistelmä, sillä paikan historia on vahvasti esillä sisustuksessa. Kesällä pihapiirissä voi tavata myös lampaita, kanoja ja hevosia.

Jugendtyylinen hirsikartano on rakennettu vuonna 1907. Kesän ajan kartano on avoinna arkisin 25.6.–12.8.2018 kello 10–16, jonka aikana rakennukseen, sen esineistöön ja idylliseen pihapiiriin voi tulla vapaasti tutustua. Vierailijoille tarjolla ovat kahvilapalvelut sekä kolmen ruokalajin lounas pöytiin tarjoiltuna kello 11–14. 

Kohtaamispaikkaan voi saapua niin autolla, veneellä kuin kaksipyöräisilläkin. Vieraslaituri toivottaa tervetulleeksi veneretkeläiset ja Vehmersalmen ympärilenkin pyöräilijät voivat piipahtaa janojuomalla kahvilassa. Lounaan jälkeen voi lähteä käymään kilometrin päässä sijaitsevassa Matkuksessa.

Paikka sopii mainiosti pieniin ja suuriin tapahtumiin. Kartanossa on viisi 10–50 hengen salia, joita yhdistämällä rakennukseen mahtuu yhteensä 150 henkeä. Kellarin entisessä pakarituvassa on 10–20 hengen sauna, jonka kabinettia voi käyttää kokous- ja ruokailutilana. Paikan erikoisuus on Finlandia-sauna, joka on höystetty nimikkomusiikilla ja -juomalla. Kesän juhliin on muutamia vapaita päiviä.

Kartanon kautta voi varata myös kesämajoituksen naapurin Kesähotelli Opistonrannasta. Majoitus on ensisijaisesti varattu juhlavieraille ja sopimuksen mukaan se voi sisältää myös aamiaisen tai lounaan kartanolla. 

KOIVUMÄEN KARTANO
Koivumäenkuja 18, 70800 Kuopio
Puh. 017 3614 291
www.koivumaenkartano.com

Koivumäen Kartano
lounas

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva