Läm-
mintä
lounasta 
palvelutiskiltä

Teksti Digimag/Heta Jyrälä, Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Arjen kiireen ja vilinän keskellä on hyvä päästä välillä hengähtämään. Hektisen päivän voi pelastaa vaikkapa kyläkauppa, jonka missio on tehdä jokaisen arjesta hieman vaivattomampaa.

Jos arjesta vain voi tehdä helpompaa, K-Market Saariaitta tekee sen. Tavoite on jopa teipattu kaupan ikkunaan, joka julistaa kaiken hyvän löytyvän Saariaitan kyläkaupasta. Uuden ajan lähikaupan valikoima muokkautuu esitettyjen toiveiden mukaan koko ajan enemmän asiakkaidensa näköiseksi.

‒ Olen aina tykännyt kaupan alasta. Ruuan myymisen aloitin jo nuorempana kioskilta. Siitä sitten erikoiskaupan puolelle ja lopulta takaisin ruuan pariin. Haluan tarjota ihmisille ruokaa ja parhaan lähikaupan, kertoo kauppias Panu Pussinen taustoistaan.

Alkukesästä täysin remontoitu marketti sijaitsee keskellä Saarijärven A-alueen tiivistä asuinseutua. Remontin tavoitteena oli tehdä kaupassa käymisestä entistäkin näppärämpää ja vaivattomampaa. 

‒ Remontissa kiinnitettiin paljon huomiota muun muassa käytävälinjojen leveyteen, jotta meillä on helpompi asioida myös lastenvaunujen tai rollaattorin kanssa, kauppias kertoo.

Myymälästä saa arkisin lämpimän lounaan mukaan palvelutiskistä. Pussisen mukaan varsinkin alueen työssäkäyville lounas on vastaus toiveisiin. Ruoka valitaan rasiaan ja maksetaan kassalla painon mukaan. Kaupassa halutaan panostaa erityisesti tuorepuoleen tarjoamalla kattava valikoima erilaisia leipiä sekä paistopisteen tuotteita.

‒ Tarjoamme paistotuotteita myös tilauksesta, jotta ihmiset saavat tarjottavia arkeen ja juhlaan helposti tästä läheltä, sanoo Pussinen. 

PUSSISEN KESÄN grillisuosikkeina toimivat lihavartaat, jotka kruunaa herkullinen pähkinäkastike. Grillivartaaseensa kauppias pistää possun sisäfileepaloja, jotka on maustettu Poppamiehen Burgers & Ribs -kuivamarinadilla. Toinen suosikkivarras koostuu ruusukaalista ja pekonista, joiden kaveriksi passaa Pussisen mukaan esimerkiksi Poppamiehen Sweet & Smoky Rasberry -chilikastike.

PÄHKINÄKASTIKE PANUN TAPAAN

3 ANNOSTA  •  alle 30 MIN

0,5 prk maapähkinävoita
0,5 dl vettä
2 dl kuohukermaa
1 rkl Shiracha-chilikastiketta
1 tl sokeria
ripaus suolaa

1 Sekoita ainekset keskenään. 
2 Hauduta kattilassa 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen
3 Nauti lämpimänä vartaiden kanssa.

K-Market Saariaitta
Kullervonkatu 20
Puh. 020 734 6000
Avoinna ma–la 7–21, su 10–21
www.k-market.fi

K-market
lähikauppa
Saariaitta
Saarijärvi
ruokakauppa

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva