Lähiruoka on ilmiö

Lähiruoka on
kasvava ilmiö

TEKSTI digimag/heta jyrälä KUVAT Digimag/Mirka Happonen
Vanhan kunnon kyläkauppahengen mukaisesti Pirtin sykkivä sydän on uunituore ruokakauppa.

Kauppiaaksi ryhtyminen oli yrittäjä Keijo Ollikaiselle pitkäaikainen haave. Ollikaisen toimiessa K-Markettien ketjupäällikkönä kauppiaan arki kävi tutuksi ja sisällä kipinöi päästä itsekin kokeilemaan kauppiaisuutta. Viime tammikuussa Ollikainen sai avata oman kauppansa ovet yhdessä puolisonsa Saijan kanssa. Saaristokaupungin Pirttiä elävöittämään syntyi K-Market Pirtti.

‒ Aivan huippua on ollut ja täysin oikea ratkaisu. Niin mielenkiintoista, että hyvä kun kotiin malttaa lähteä, kertoo Keijo Ollikainen kuulumisiaan.

Myymälässä kuunnellaan asiakkaiden toiveita herkällä korvalla ja tähän mennessä jokainen toive on pystytty toteuttamaan. Näissä toiveissa on huomattu selvä lähiruokailmiö. Erityisesti Kuopion alueen liha- ja leipätuotteet ovat erittäin kysyttyjä.

‒ Kaupassa halutaan ehdottomasti nähdä lisää lähituottajien tuotteita. Tässä on tuottajille oiva kanava myyntiin, kun asiakas saa kaiken helposti läheltä ja samasta paikasta, hehkuttaa Ollikainen.

Kauppiaat haluavat olla ihmisten arjessa mukana muutenkin kuin ruoan myymisen muodossa. Eläväisen marketin toiminta jatkuu vielä kassahihnan jälkeenkin, sillä Ollikaiset tarjoavat isoa parkkipaikkaansa eri yhteistyötahojen, kuten urheiluseurojen, käyttöön. Kesän aikana alueella järjestetään kirpputoritapahtumia ja muita tempauksia.

‒ Esimerkiksi pääsiäisenä järjestettiin munajahti. Kävimme poikani kanssa piilottelemassa pääsiäismunia pitkin kylää. Löytäjälle luvattiin yllätys, jos munan palauttaa kaupalle. Kaikki löytyivät, naureskelee Ollikainen.

Kesän grillaussuunnitelmat ovat Ollikaisella selvät.

‒ Meillä on kesäklassikkona tapana laittaa grillissä kasvis-salaattijuustonyyttejä sekä vuosittain vaihtuvaa grillimakkarakavalkaadia. Jälkiruokana herkutellaan grillatulla ananaksella ja Pirkka vaniljakermajäätelöllä, kertoo Ollikainen. 

OLLIKAISEN KESÄHERKUT:

Kasvis-salaattijuustonyytit
4 ANNOSTA  •  alle 30 MIN

1 kpl Pirkka-kesäkurpitsaa
2 kpl Pirkka-suippopaprikaa
2 kpl Pirkka-tomaattia
1 kpl punasipuli
n. 150 g Pirkka-salaattijuustokuutioita
2-3 kpl Pirkka-valkosipulinkynsiä
1 1/2 tl Pirkka-oreganoa
1 1/2 tl Pirkka-timjamia
Pirkka-rouhittua mustapippuria
Pirkka-rypsiöljyä

1 Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja viipaloi. Leikkaa paprikat viipaleiksi. Halkaise ja viipaloi sipulit ja lohko tomaatit. Valuta salaattijuusto.
2 Yhdistä ainekset kulhossa. Pirskottele päälle öljyä ja ripottele mausteet joukkoon. Sekoita ja anna maustua.
3 Revi alumiinifoliosta neljä reilua palaa ja jaa ainekset niille. Nosta folion reunat ylös, mutta jätä nyytit hieman auki.
4 Grillaa nyyttejä 5‒10 minuuttia.

Grillimakkarakavalkaadi
1 pkt Pirkka lihaisa juustogrillimakkaraa
1 pkt HK Maakarit Nurnbergin Guntheri makkaraa
1 pkt Pirkka grillibalkania
1 pkt Lihaniekka Auragrilleriä
1 pkt Lihaniekka Polskawurstia
1 pkt Pirkka halloumijuustoa

K-market Pirtti
Pirtinkaari 28, Puh. 044 333 0300
Avoinna ma–pe 8–21, la 9–20, su 11–20
www.k-market.fi

K-market
Pirtti
Lähipalvelut
lähiruoka

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva