Lähipalveluiden keskus

TEKSTI digimag/heta jyrälä KUVAT Digimag/Mirka Happonen, kesko
Pienuus on modernin kyläkaupan vahvuus. Nopea reagointikyky pitää valikoiman ajan tasalla ja uutuudet löytävät tiensä pian lähikaupan hyllyyn.

Kauppiasperheeseen syntynyt Sari Suutarinen on kasvanut kaupassa. 60 vuotta sitten Suutarisen ukki Fabian aloitti kaupan pidon, jonka jälkeen vanhemmat jatkoivat. Kaupan takahuone oli Suutariselle aikanaan niin päivähoito- kuin leikkipaikkakin ja vanhempien apulaisena tuli oltua pienestä pitäen.

‒ Olihan minulla myös sellainen ”en ainakaan kauppiaaksi ala” -vaihe, mutta kuinkas sitten kävikään, nauraa Suutarinen. Tällä hetkellä hän on luotsannut K-Market Julkulaa kahden vuoden ajan. 

Suutarinen kuvailee putiikkiaan lämminhenkiseksi kyläkaupaksi, joka on kuitenkin kokoaan suurempi. Julkulalaiset pitävät kauppiaan mukaan erityisesti paistotuotteista, joita on näppärä viedä tuomisina tai hakea itse kahvileiväksi. Paistopiste onkin lämpimänä koko päivän ajan. Marketissa panostetaan entistä enemmän lähipalveluihin, joista uusin on Matkahuollon pakettipalvelu. Rahaa ostosten yhteydessä on voinut nostaa jo pidemmän aikaa.

‒ Meille on tärkeää, että kaiken tarvittavan saa yhdellä kertaa, sillä kaupunkiin on täältä useita kilometrejä. Toteutamme paljon toiveita ja uutuudet ovat valikoimissa todella nopeasti. Kiitosta saadaan paljon laajasta valikoimasta ja iloisesta palvelusta, Suutarinen kertoo.

Kokkina kauppias kuvailee olevansa luova. Esimerkiksi mausteet ja tuoreet kasvikset vaihtelevat resepteissä sen mukaan, mitä kaapeista löytyy. Kesäherkukseen Suutarinen mainitsee vuohenjuusto-jauhelihapihvit sekä uusista perunoista tehdyt vartaat. Jälkiruokana herkutellaan grillatuilla suklaa-banaaneilla.

‒ Seuraavaksi ajattelin kokeilla laittaa banaanin sisään suolatoffeesuklaata ja pistaasipähkinöitä, kauppias visioi.

 

k-market julkula
Julkulanniementie 5
Puh. 040 177 5000
Avoinna ma–pe 7–21, la 9–21, su 10–20
www.k-market.fi

 

 

Lähipalvelu
kauppiasperhe
kauppa
kesäherkut
market
k-citymarket

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva