Lähikauppa kulkee mukana arjessa

Hyvä lähikauppa
kulkee mukana
asiakkaidensa
arjessa ja juhlassa

Kuopiossa ainutlaatuista neljän kaupan kokonaisuutta pyörittävät Virpi ja Eino Poutiainen. Poutiaiset ovat Kuopion alueella ensimmäiset kauppiaat, joilla on useampi kuin yksi marketti hallussaan. Esikoiskauppa sijaitsee Särkilahden ytimessä ja toinen avattiin heinäkuussa Pihlajalaaksoon. Syksyllä valmistui Tulliportinkadun K-Market Pelimies ja marraskuussa tulossa on Haapaniemenkadun kauppa.

Kaikki marketit rakentuvat asiakkaidensa näköisiksi, ja niiden valikoimissa huomioidaan alueiden ominaispiirteet. Esimerkiksi lapsiperheille oleellisia lastenruoka ja -vaippavalikoimia muokataan asiakkaiden toiveiden mukaan. Poutiaiset haluavat jatkossakin kuulla asiakkailtaan toiveita valikoimien kehittämisestä.

– Panostamme laajaan valikoimaan, erityisesti leipäosastoon ja tuorepuoleen. Ja tietysti myös iloiseen palveluun, kauppiaat kertovat.

Kauppiaiden vahvuus on tuntea asiakkaansa jopa henkilökohtaisesti, sillä samoja ihmisiä palvellaan usein lapsuudesta aikuisuuteen ja seuraavaan sukupolveen. Nykyaikainen kauppa toimii alueen keskuksena ja kohtaamispaikkana hyvällä hinta-laatusuhteella.

K-market Pelimies
Tulliportinkatu 54, KUOPIO
Puh. 020 700 2195
Ma–la 7–24, su 9–24
www.k-market.fi/pelimies

K-market Pihlajalaakso 
Poukamankatu 6, KUOPIO
Puh. 020 700 2960
Ma–la 7–22, su 9–22
www.k-market.fi/pihlajalaakso

K-market Särkilahti 
Särkilahdenkatu 6, KUOPIO
Puh. 020 700 5075
Ma–la 8–22, su 9–21
www.k-market.fi/sarkilahti

 

Poutiaisen jouluinen suosikki

Katajanmarjoilla maustettu joululimppu

6 annosta • 30–60 MIN

1 dl siirappia
1 rkl katajanmarjoja
½ rkl pomeranssinkuorta
5 dl piimää
2 tl suolaa
2 ps (à 11 g) kuivahiivaa
6 dl ruisjauhoja
6–7 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
2 rkl siirappia
2 rkl vettä

1 Mittaa siirappi ja huhmaressa murskatut katajanmarjat ja pomeranssinkuori kattilaan. Kiehauta seos. Lämmitä piimä noin 42–asteiseksi ja kaada haalea siirappiseos piimän joukkoon. Lisää suola. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita piimän joukkoon. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Taikina saa jäädä pehmeäksi ja tarttuvaksi. Ripottele pinnalle jauhoja ja kohota taikina lämpimässä sekä vedottomassa paikassa.
2 Kumoa taikina leivinpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Leivo palat limpuiksi ja kohota hyvin. Pistele limput varovasti haarukalla ja paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
3 Voitele limppuja siirappivedellä paistamisen loppuvaiheessa ja heti uunista ottamisen jälkeen.

 

Bataatti-perunasoselaatikko

6 annosta • 30–60 MIN

1 rs (400 g) Pirkka naudan jauhelihaa 17 %
1 iso (120 g) sipuli
2 (170 g) porkkanaa
1 tlk (390 g) Pirkka valkosipulitomaatti-murskaa
1 tl suolaa
1 tl timjamia
1 pkt (400 g) Pirkka bataattisosetta
1 prk (2 ½ dl) Valio ruokakermaa, kolme juustoa
1 ps (500 g) Pirkka perunasoseaineksia (pakaste)
½ ps (75 g) Pirkka emmental-mozzarella-juustoraastetta

1 Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla.
2 Siirrä jauheliha kulhoon ja kuullota sipulit jauhelihan rasvassa. Kuullota myös porkkanaraaste pannulla. Mausta seos ja lisää jauheliha sekä tomaattimurska.
3 Kiehauta bataattisose ja ruokakerma kattilassa. Lisää perunasoseainekset kattilaan. Sekoita koko ajan ja kuumenna noin 7 minuuttia.
4 Kaada jauhelihakastike uunivuokaan. Levitä päälle bataatti-perunasose ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200–asteisen uunin yläosassa 10–15 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Riisipuurobrûlée

10 annosta • 30–60 MIN

2 dl vettä
2 dl Pirkka puuroriisiä
1 l Pirkka kevytmaitoa
1 vaniljatanko
¾ tl suolaa
½ dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
1 tlk (2 dl) Pirkka kuohukermaa
Pinnalle
n. 1/2 dl ruokokidesokeria

1 Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä noin 2 minuuttia. Lisää maito ja halkaistu vaniljatanko. Anna puuron kiehua hiljalleen noin 35 minuuttia välillä sekoittaen. Poista vaniljatanko ja mausta valmis puuro suolalla ja sokerilla.
2 Sekoita keltuaiset ja kuohukerma keskenään. Lisää seos puuron joukkoon ja kuumenna sekoittaen muutaman minuutin ajan.
3 Jaa seos mataliin annosvuokiin ja nosta syvälle uunipannulle. Kaada pannulle kuumaa vettä annosvuokien puoleen väliin saakka.
4 Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 10−15 minuuttia. Anna jälkiruokien jäähtyä ja siirrä ne jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.
5 Ripottele brûléiden pinnalle ruokosokeria ja paahda sokeri kaasupolttimella rapeaksi. Voit myös paahtaa pinnan nopeasti kuumassa uunissa grillivastusten alla. Tarjoa heti jälkiruokana.

K-market
kuopio
ruoka

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva