Kuppi kuumaa

Teksti digimag/Heta Jyrälä Kuvat pixabay
Talvipäivien lämmikkeeksi maistuu kupillinen kuumaa glögiä. Mausteisia ja aromikkaita juomia löytyy vaaleasta tummaan sekä erilaisia vinkeitä kausituotteita.
Glögiresepti

4 annosta, ALLE 15 MIN

3 dl vettä
1 kanelitanko
pala tuoretta inkivääriä
ripaus pomeranssin kuorta
½ tl kardemummaa
2 dl mustaherukkamehua
3 dl omenatäysmehua
Rusinoita ja manteleita

1. Mittaa vesi ja mausteet kattilaan ja keitä noin viisi minuuttia.
2. Lisää mustaherukkamehu ja omenatäysmehu. Kuumenna kiehuvaksi.
3. Siivilöi juoma mukeihin rusinoiden ja manteleiden päälle.

Glögillä on todella pitkä historia, sillä se mainitaan jopa maailman vanhimmassa keittokirjassa. Juomaa on nautittu Suomessa 1900-luvun alusta saakka ja Ruotsin puolella jo 1600-luvulta. Nykyään glögistä on saatavilla erilaisilla makuyhdistelmillä varustettuja viiniglögejä sekä useita alkoholittomia vaihtoehtoja.

Perinteiseen tapaan glögi nautitaan yleensä höyryävän kuumana – ei kuitenkaan yli 70-asteisena. Kiehutettu glögi voi muuttua kitkeräksi. Kuohuviiniin yhdistettynä syntyy maistuva jouluinen drinkki, jonka voi viimeistellä limesiivulla.

Sesongin uutuusglögeissä on mukana erikoisiakin makuja, kuten mangoa ja lakritsaa. Lisäksi paikallinen Lignell & Piispanen on tuonut markkinoille Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi kaksi Loimu-glögiä. Valitse omasi!

 

kuopio
glögi
joulu

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva