Kuha maistuu kesällä

Ravintola Saana:

Kuha maistuu 

kesällä

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Kesäiseen menuun sopii mainiosti haudutettu kuha, hernepyree ja porkkanavoikastike.

Kalan valinnassa kannattaa ottaa huomioon vastuullisuus, ja siksi myös matkailukeskus Saanan ravintolassa käytetään ainoastaan sertifikoitua kalaa. Sisävesien kuha on elinvoimainen petokala, joka sopii hyvin myös monipuoliseen ruuanlaittoon.

– Kotona tai mökillä voi sujuvasti käyttää myös itse pyydystettyä kalaa, vinkkaa apulaiskeittiömestari Lasse Herd Saanan ravintolasta.

KALAONNEN LISÄKSI satokaudet vaikuttavat positiivisesti myös ruoka-annoksiin. Annoksia on kätevä varioida sen mukaan, mitä omasta puutarhasta tai kaupan hyllyiltä parhaiten löytyy. 

– Annos muuttuu mukavasti kasviksia vaihtamalla. Kannattaa kokeilla lisukkeiksi tuoretta parsaa, herneenpalkoja, erivärisiä porkkanoita tai varhaisperunoita, kertoo Herd.

Ravintolan ikkunoista avautuu upea miljöö täydellistä järvisuomalaista maisemaa. Huippukokki Anssi Kantelisen luoma ruokalista vaihtuu sesonkien mukaan vähintään neljä kertaa vuodessa. Kesällä korostuvat esimerkiksi kala ja muut kevyemmät maut, kun taas syksyllä siirrytään enemmän riistan ja juureksien pariin. Kesän ajan keitto- ja salaattilounasta tarjoillaan arkisin kello 11–14. Iltaisin ja viikonloppuisin käytössä on á la carte -lista. 

– Yläterassille tulee street food -grilli, josta saa sopivaa ruokaa juoman kanssa nautittavaksi, kertoo Herd.

 

KUHAA, HERNEPYRETTÄ JA PORKKANAVOIKASTIKETTA

KUHA

  • 4 kpl ruodotonta kuhafilettä
  • voita
  • suola

Paista kuhat voissa paistin pannulla tai esimerkiksi muurinpohja pannulla mölkillä.
Mausta suolalla.
Tarjoile ja nauti kuhat hernepyreen, porkkavoikastikkeen sekä paistettujen varhaiskasviksien kera.

 

KASTIKE

  • 1rkl valkoviinietikkaa
  • ½ dl valkoviiniä
  • 2 ½ dl porkkanamehua
  • 150 g voita
  • suolaa

Keitä etikkaa ja valkoviiniä niin, että jäljellä on puolet alkuperäisestä määrästä.
Lisää porkkanamehu ja keitä taas puolet pois.
Nosta pois liedeltä ja poraa sauvasekoittimella joukkoon kuutioitu voi.
Mausta suolalla.

 

HERNEPYRE

  • 500 g herneitä
  • 125 g voita
  • 1,25 dl maitoa
  • suolaa

Kiehauta herneet ja siivilöi ne blenderiin.
Aja tasaiseksi voin ja maidon kanssa. 
Mausta suolalla

 

Ravintola Saana
Siikaranta 12, Kuopio
Puh. 044 724 0940
www.kuopionsaana.fi

saana
kuha
hernepyre
porkkanavoikastike

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva