Kesän mukana
tuli myös
#mestarikeittiö

TEKSTI digimag/sirpa korhonen KUVAT timo jussila, niilo isotalo, lottarinna eskelinen
Isä Camillon Kauppakadun puoleiselta terassilta saa viikonloppuiltoina katuruokaa #mestarikeittiöstä. Myös kesälounas on saatavilla terassille tarjoiltuna.

Kesäpäivänä Kuopiossa löytää tekemistä vaikka millä mitalla. Ravitsemuksesta ja nestetasapainosta voi pitää huolen lukuisissa ravintoloissa, joita löytyy varsinkin Kauppakadun varrelta useita. Muutaman korttelin päässä Kuopion torilta, Snellmanin puiston vierestä löytää Isä Camillon herkulliset kesälounaat ja #mestarikeittiön ruokaisat purtavat. Kesälounasta tarjotaan Kuninkaankadun puoleisella terassiosuudella. Kesämenu sisältää kevyempää tarjottavaa, jossa vihreys ja grillattavat saavat suuremman roolin.

#mestarikeittiöstä saatava ruoka tulee grillistä ja on katuruokaa parhaimmillaan. Se avattiin kesäkaudelle ensimmäisen kerran viime kesänä. Tälle kesälle keittiölle on jo pystytetty koju pääovien viereen, terassin Kauppakadun puoleiseen osioon. 

-VIIME KESÄNÄ kesänä ostettiin oma grilli, jolla grillailtiin varsinaisen terassin alueella. Se sai ihmisiltä niin hyvää palautetta, että ideaa kehitettiin ja haluttiin tehdä #mestarikeittiöstä pysyvämpi juttu. Ihmiset liikkuvat kesäviikonloppuisin ja kun tulee suolaisennälkä, niin #mestarikeittiön tarjonta on hyvä vaihtoehto. Annoksia voi napata mukaan ohi kulkiessaan tai syödä terassilla, kertoo Isä Camillon keittiömestari Sami Kinnunen.

‒ Ajatus lähti siitä, että myöhempään illasta/yöaikaan olisi mahtava saada laadukasta ruokaa keskusta-alueelta. Näin ollen #yhdessäonenemmän- ajatuksella koottiin hyvä jengi kasaan kuka on aina vuoroin vieraissa tekemässä mahtavaa sapuskaa mestarikatukeittiöstä, idean isä Jussi Juvonen Pannuhuoneelta lisää. 

#MESTARIKEITTIÖN TOTEUTUKSESTA vastaa neljä eri ravintolaa, mutta katuruoka valmistuu ja tarjoillaan Isä Camillon terassin yhteydessä. Samasta katoksesta löytyy myös juomapiste. Vierailevat kokit suunnittelevat ja valmistavat omannäköisiä herkkuja. Kesägrilli on totutettu yhdessä neljän eri ravintolan yhteistyössä. Isä Camillon lisäksi keittiöstä vastaa Musta Lammas, Kuopion Klubi ja ravintoa Panza.

‒ Tarjolla on liha- ja kaskivaihtoehtoja, kukin yhteistyökumppani suunnittelee tarjottavat itse. On pyritty siihen, että on myös vege-vaihtoehto. Vierailijoilla on vapaat kädet. Teemme yhteistyötä muiden ravintoloiden kanssa ja kokit tulevat tekemään rentoa katuruokatyyppistä ruokaa vuorollaan. Mestarikeittiö on auki pääsääntöisesti iltayhdeksästä aina puolille öin saakka tilanteen mukaan. Yhteistyötä on tehty Finn Angus -osuuskunnan kanssa, josta tulee lihat mestarikeittiön tuotteisiin.

 

Ravintola Isä Camillo
Kauppakatu 25–27, KUOPIO, Puh. 017 5810 450
Avoinna ma–ti 11–21, ke–to 11–22, pe 11–24, la 11.30–24 (brunssi klo 11.30–14, ei a la carte listaa). Viimeiset ruokatilaukset ma–ti 20.30, ke–to 21.30, pe–la 22.30
www.isacamillo.fi

 

 

Katuruoka
mestarikeittiö
kuopio

Tutustu myös näihin yrityksiin

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva