Kesäiset paikalliset viinit

Kesäiset
paikalliset viinit

Teksti Digimag/Teemu Viemerö Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Risteilyt Alahovin viinitilalle ovat kuuluneet savolaiseen makumatkailuun vuodesta 1995 lähtien. Viinin kaveriksi passaa mainiosti Alahovin resepti lammaskaalille.

Vuonna 1995 Vaajasaloon avattu Alahovin viinitila on tarjonnut jo 24 kesää makumatkustajille maukkaita viinejä, liköörejä, siidereitä sekä oluita. Viinitilan vieraita palvelevat isäntä ja emäntä, Risto ja Taina Hallman tutustuivat aikoinaan eurooppalaiseen viinikulttuuriin ja näkivät viinitilamatkailun sopivan myös Savon sydämeen.

– Viinitilamme on ollut hyvin suosittu kesän matkailukohde. Roll Risteilyjen laivat tuovat tuhansia ihmisiä vierailemaan tilallamme joka kesä. Heinäkuu on sesongista kiireisin kuukausi, kun taas yksityistilaisuuksia järjestämme ympäri vuoden – kesäsesongin ulkopuolella viinitilamme on ryhmien suosiossa. Juomiamme pääsee maistelemaan ruokaravintolassamme, kun taas Suomen ensimmäisestä viinitilamyymälästämme voi ostaa mukaan viinejä ja oluita. Tuotteitamme löytyy myös Alkon nettikaupasta, Risto Hallman kertoo.

Alahovin tuotevalikoimasta löytyy kattava valikoima juomia erilaisiin hetkiin, ja ne on valmistettu suomalaisista raaka-aineista. Vieraat pääsevät elämysmatkallaan tutustumaan tuotantotiloihin, taiteeseen sekä ilmaiseen kotieläinpihaan, jossa pääsee ihastelemaan muun muassa fasaaneja, riikinkukkoja, kanoja, villisika sekä villasika.

Alahovin Viinitila
Alahovintie 236, KORTEJOKI 
Puh. 017 362 1129, alahovi@alahovi.com
Viiniravintola avoinna yleisölle 26.6.–4.8. ti–la klo 12–21 ja su klo 12–16, muutoin tilauksesta. 
Viinimyymälä avoinna 1.5.–31.8. klo 9–21, muuna aikana ma–pe klo 9–16
www.alahovi.com

Hallman suosittelee:
ALAHOVIN LAMMASKAALI

luullista lampaanlihaa
1 kerä valkokaalia
3 porkkanaa
2 sipulia
2 lihaliemikuutiota
vettä
suolaa
mustapippuria

Siivuta valkokaali ja pienennä liha, sipulit ja porkkanat. Lado ainekset vuorotellen valurautapataan. 
Liota lihaliemi veteen ja kaada pataan niin, että ainekset peittyvät. 
Kypsytä uunissa kolme tuntia 150 asteessa kannen alla. 
Tarkista suola ja mausteet. 

Vinkki! 
Ruokaviiniksi sopii Alahovin Hilikunmakkee Musta tai Alahovin lager-olut.

ruoka
Alahovin viinitila
viini
lammaskaali
resepti

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva