Kesäinen
kalakeitto
Pehkun
tapaan

Teksti Digimag/Sisko Korhonen Kuvat Pehkubaari/Jaana Sahlman, Jaakko Suvala Resepti Jaana Sahlman
Maltillisella valmistuksella keittoon saa mahdollisimman paljon makua.

Tahkon huipulla jo 23 vuotta seisseelle rinneravintola Pehkulle talvisesonki on vilkasta aikaa. Silloin tanssitaan pöydillä sekä nautitaan takkatulen loisteesta ja kynttiläfondueista. Tahkosta ja Pehkusta toivotaan ympärivuotista kohdetta, joten ravintola panostaa kesäkaudellakin makurikkaisiin elämyksiin. Kokin itsensä suosikki on huolella valmistettu kalakeitto, joka valloittaa herkullisuudellaan.

OIKEALLA KALAVALINNALLA kotikokki saa keitosta juuri oman maun mukaisen.

– Jos haluaa seisoppoo, niin sitten laitetaan seitä. Muikkukeitto on myös suosikkini, sitä ei vaan tahdo saada oikein mistään. Se ei välttämättä ole kermaista, vaan se tehdään ”rantakalatyyliin”, eli kypsennetään voissa ja vedessä, kertoo Pehkun toimitusjohtaja Jaana Sahlman. Myös lohi, siika ja kuha käyvät hyvin kalakeittoon.

Keitosta saa oikein erityisen maukkaan omatekoisella kalaliemellä. Hissukseen kalan ruodoista ja päästä keitettyyn liemeen lisätään tilliä, reippaasti kermaa ja nokare voita. Oman säväyksensä makuun antaa vielä rosmariinin oksa, ja suurustamalla keitosta saa paksua. Paras lopputulos saadaan aikaan kesän tuoreilla antimilla, kuten uusilla perunoilla, porkkanoilla ja sipuleilla.

KALAKEITOLLE ON myös lihaton vastine. Kalan sijaan kattilaan voi laittaa nesteeksi kaurakermaa tai soijamaitoa ja lisäksi tuoreita porkkanoita, naurista, kukkakaalia, sipulia, perunoita ja herneitä, ehdottomasti palkoineen.

– Vegaaninen kesäkeitto on todella maukas ja sopii moneen suuhun, Sahlman vakuuttaa.

RINNERAVINTOLA PEHKUBAARI
Pehkuntie 457, Tahkovuori
Puh. 044 048 1488
www.pehku.fi

Sahlman suosittelee:
KALAKEITTO

2–4 ANNOSTA • ALLE 60 min

n. 1 kg kokonainen lohi
2 perunaa
1 porkkana / syöjä
sipulia
kermaa
oksa rosmariinia
muutama mustapippuri
suolaa maun mukaan
nokare voita
tuoretta tilliä

Keitä kokonainen lohi päineen ja pyrstöineen. Laita keitinliemeen tilliä, sipulia ja rosmariinin oksa.
Anna kalan jäähtyä hieman ja perkaa se. Säästä keitinliemi!
Laita kattilaan keitinliemen sekaan muutama mustapippuri, hyppysellinen suolaa sekä porkkanat ja perunat.
Kun kasvikset ovat lähes kypsiä, lisää kermaa ja kiehauta. Lisää kasa lohenpaloja, nokare voita ja kourallinen tilliä.

Pehku
kalakeitto
kesäkeitto
Jaana sahlman
rantakala

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva