Kesä ja juoma kuuluvat
yhteen

Teksti ja kuvat Digimag/Mirka Happonen
Kesän paras juoma on raikas cocktail. Kysyimme ammattilaisen parhaat vinkit suven juomasekoituksiin.

Kesällä drinkit koostuvat hedelmistä ja kotimaisista marjoista, koska silloin halutaan panostaa erityisesti juomien keveyteen ja raikkauteen. Ravintola Tähden ravintolapäällikkö Antti Talvinen kertoo, että varsinkin vaaleat juomat, kuten kuohuviinit ja ginit, ovat kesäisin pinnalla. Talvella puolestaan suositaan maultaan vahvempia juomia, kuten viskiä ja tummaa rommia.

‒ Ympäri vuoden suosituin drinkkimme on ”tee jotain kivaa”, naurahtaa Talvinen.

Kotibaarin drinkkimestareille Talvinen suosittelee muutaman perusvälineen. Juomasekoitusten luomiseksi kannattaa hankkia käsiravistin sekä sitruspuristin. Käsiravistimen voi kuitenkin askarrella itse esimerkiksi hillopurkeista. Lisäksi tarvitaan vain jäitä sekä omat lempijuomat, jolloin paletti on valmis.

Vuonna 2013 elokuussa ovensa avannut yökerho pitää sisällään kolme täysin erilaista osa-aluetta. Ravintolaan kuuluvat jazz-, bile-, ja minibar-tilat.

‒ Pyrimme luomaan jotain uutta, mitä Kuopiossa ei ole ennen nähty. Sisällytimme kolme täysin erilaista baaria saman katon alle, kuvailee Talvinen.

Baarin etuosassa sijaitsee cocktaileille omistautunut minibar-tila, joka toimii jokaisen kaupunkilaisen olohuoneena. Vilkkaalla yökerhon puolella puolestaan pääsee tanssimaan sydämensä kyllyydestä. Jazz-puoli tarjoilee rauhallisempaa fiilistä  ja lauantaisin livemusiikkia sitä kaipaaville house bandin muodossa.

‒ Cocktailimme tehdään aina rakkaudella ja intohimolla. Listamme vaihtuvat kolmesti vuodessa ja ne rakennetaan yhdessä, tiivistää Talvinen.

Ravintola Tähti
Kauppakatu 18, KUOPIO 
Puh. 017 365 0365
ti–to 18–04, pe–la 16–04
www.ravintolatahti.fi

 

juoma
kesädrinkki
drinkkiohjeet

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva