Keittiö

siirtyy

pihalle

TEKSTI Digimag/Heta Jyrälä KUVAT Shutterstock
Kesän ylivoimainen ykkönen ruuanlaitossa on grillaaminen. Kun kokkaamisen keskittää grillin äärelle, voi nauttia kesän jokaisesta aurinkoisesta hetkestä. Grillaustrendeissä jyllää monipuolisuus ja tahtotila kokeilla, mitä kaikkea voi grillata.
Grillaustrendit 2017

1 MONIPUOLISUUS
Tänä kesänä kaiken voi grillata ja grillissä valmistetaan pääruuan lisäksi myös aamu- ja iltapalat sekä jälkiruuat. Grillissä luonnistuvat myös pekonit, munakkaat ja erilaiset leivokset.

2 KUIVAMARINOINTI
Kesän hitti on kuivamarinointi eli rub-maustaminen. Mausteet voi sekoittaa itse tai ostaa valmiina. Rubien juju on siinä, että kuivia tai kosteita mausteseoksia hierotaan kasvisten tai lihan pintaan perinteisen marinoimisen sijaan.

3 SAVUSTAMINEN
Kaiken voi savustaa! 
Kalaan ja kasviksiin sopii miedompi savustus, punaiseen lihaan voimakkaampi. Savustuspuruissa on paljon erilaisia makuja, kuten leppää ja omenapuuta. Savustuksella haetaan autenttisempaa makumaailmaa.

4 LEIVONTAKIVET JA LISÄVARUSTEET
Jos ennen kesäkokilta löytyi grilli ja puhdistusharja, niin nykyään erilaisia lisävarusteita on saatavana moneen lähtöön. Suosituimpia ovat muun muassa leivontakivet, savustuspöntöt, kanatelineet ja wokpannut.

5 HEDELMIEN JA KASVISTEN GRILLAUS
Makeiden hedelmien ja erilaisten kasvisten grillaus ovat tänä vuonna voimissaan. Valmistaa voi myös kevyempiä ja terveellisempiä ruokia.

6 ITSE TEKEMINEN
Grillauksessa käytetään tänä kesänä paljon aikaa. Mahdollisimman paljon halutaan tehdä alusta asti itse. Erilaiset kokkiohjelmat ja internet ovat saaneet ihmisiä inspiroitumaan mahdollisuuksista ja kokeilemaan uusia juttuja.

Suuret ruokatrendit näkyvät myös kesän parhaassa ruoanlaittotavassa eli grillaamisessa. Tärkeimmäksi grillaustrendiksi Carlsonin rautakaupan myymäläesimies Olli Rautiainen nostaa monipuolisuuden. Tänä kesänä monet siirtävät keittiön kokonaan grillin luokse. Valikoimiin on tullut paljon grillauksen lisävälineitä, joiden avulla kaikki päivän ruuat voi valmistaa grillissä.

‒ Aamupuuronkin voi laittaa valurautakattilassa grillillä. Suosituilla leivontakivillä puolestaan valmistuvat piirakat, pitsat ja keksit, kertoo Rautiainen.

PIDEMMÄN KAAVAN kokkaajat tekevät tänä keväänä kaiken itse mausteseoksista alkaen. Kiireisempiä tai kärsimättömiä grillaajia puolestaan auttavat monet puolivalmiste- tai valmisruokauutuudet, joiden avulla grillaaminen on normaaliakin helpompaa ja vaivattomampaa. Tutustuimme kesän suurimpiin gril-
laustrendeihin.

 

CARLSON KUOPIO, RAUTAKAUPPA
Volttikatu 1 B, Kuopio, Puh. 020 742 7100, Avoinna ma-pe 7–19, la 9–16
www.carlson.fi

ruoka
keittiö
grillaus
ruokatrendit
kokkaajat
valmisruoka
Kuopion tavaratalo sijaitsee aivan ydinkeskustassa, torin laidalla. Upeasta, vuonna 2012 uusitusta kiinteistöstä löytyvät naisten ja miesten vaatteet sekä jalkineet, Z.I.P., Lasten Maailma (lasten vaatteet, jalkineet, lelu ja lastentarvike) sekä kosmetiikkaosasto, jonka yhteydessä toimii monipuolisia kauneushoitoja tarjoava Carlsonin Day Beauty -...
Yhteystiedot: Kauppakatu 36 / Haapaniemenkatu 22
Kuopio
70110
207427040
Aukioloajat:
Liike on suljettu
Ma - Pe: 9:00-20:00
La: 9:00-17:00
Su: Suljettu

Tutustu myös näihin yrityksiin

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva