Kasvispihvi
keittiö-
mestareiden
tapaan

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen Resepti Koivumäen Kartano
Pannu kuumaksi ja herkulliset kasvispihvit tulille. Gluteenittomat ja maidottomat pihvit sopivat monelle.

Koivumäen kartanon keittiömestarit Teemu Kotiniemi ja Harri Ruutiainen kävivät viime syksynä Savon keittiömestareiden järjestämällä kasvisruokakurssilla. Vaikka kartanon ruokalista onkin perinteisesti liha- ja kalaruokaan painottuva, mestarit haluavat tarjota maistuvaa ruokaa myös kasvissyöjille.

– Kurssilta mukaan tarttui herne-kaurarouhepihvien ohje, jota olemme tarjonneet taajaan sekä muokkailleet omaan tyyliin paremmin istuvaksi, kertoo Kotiniemi.
Resepti on nopea tehdä, ja sillä on helppo hurmata kasvisruokailijat. Pihvien kylkeen sopii täydellisesti esimerkiksi kylmäpiimäkastike, paahdetut punajuuret tai raikas salaatti.

Vegaaniseksi reseptit saa korvaamalla kananmunan keitetyllä ja muussatulla perunalla tai porkkanalla, joka tuo pihviin tarvittavan tärkkelyksen. Piimäkastikkeen maitopohjaiset tuotteet puolestaan voi vaihtaa esimerkiksi kaurakermaan ja hunajan siirappiin.

– Reseptin salaisuus on runsas öljyn käyttäminen paistettaessa, jolloin pihvit pysyvät hyvin koossa, vinkkaa Kotiniemi.

KESÄN AJAN kartano on avoinna arkisin 25.6.–12.8. kello 10–16, jolloin voi vapaasti tulla nauttimaan kartanon tarjoamista palveluista. Vierailijoille tarjolla ovat kahvilapalvelut sekä kolmen ruokalajin lounas pöytiin tarjoiltuna kello 11–14. Kartanolle pääsee helposti myös veneellä, sillä rannasta löytyy vieraslaituri.

– Järjestämme paljon yksilöllisiä tapahtumia, joissa näkyy koko elämänkirjo aina ristiäisistä hautajaisiin. Haluamme huomioida järjestelyissä pienimmätkin toiveet ja yksityiskohdat, hymyilee ravintolapäällikkö Hanna Eskanen

KOIVUMÄEN KARTANO
Koivumäenkuja 18, KUOPIO
Puh. 017 3614 291, kartano@koivumaenkartano.com
Avoinna 25.6.–12.8. klo 10–16, lounas klo 11–14
www.koivumaenkartano.com

Kartano suosittelee:
HERNE-KAURAROUHEPIHVIT

5–10 kappaletta • 30–60 min 

210 g hernerouhetta
110 g kaurarouhetta
470 g vettä kiehautettuna 
15 g inkivääriä
50 g Maille Dijon -sinappia
1 kananmuna
20 g persiljaa
20 g korianteria
10 g hernejauhoa
20 g maissijauhoa
10 g suolaa
öljyä

Kaada kuuma vesi herne- ja kaurarouheen sekaan. Sekoita ja anna turvota noin 10 minuuttia.
Lisää sekaan herne- ja maissijauhot, sinappi, raastettu inkivääri ja hienonnetut tuoreyrtit. Kananmunan voi korvata esimerkiksi soseutetulla perunalla tai porkkanalla.
Sekoita massaa ja mausta suolalla sekä ripauksella valkopippuria.
Muotoile massasta haluamasi kokoisia pihvejä ja paista runsaassa öljyssä niin, että pihvit saavat rapean pinnan.

Piimäkastike
3 dl AB-piimää
1 dl ranskankermaa
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
ripaus mustapippuria
½ limen kuori raastettuna 
Sekoita keskenään ja anna tekeytyä kylmässä vartin ajan

Koivumäen Kartano
kasvispihvi
vegaaninen
vege
herne
kaurarouhe
pihvi
lounas

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva