Kaalia grilliin!

Suvituore:

Kaalia grilliin!

Kaupallinen yhteistyö, teksti Digimag/Heta Jyrälä, kuvat Tuoreverkko

Kiinankaalilla on pitkä satokausi, joten kotimaista kaalia pystyy hyödyntämään pitkälle syksyyn. Maultaan se on perinteistä keräkaalia miedompi ja muodoltaan pitkulainen. Kiinankaali on myös mahtava grillattava, sillä se sopii hyvin huolettomammallekin kokkaajalle. 

Yksinkertaisimmillaan kiinankaalista saa maukkaan lisukkeen, kun kaalin leikkaa lohkoiksi, sipaisee pintaan öljyä ja antaa sille grillissä vartin verran epäsuoraa lämpöä, jotta kaalin rakenne hieman pehmenee. Grillatun kaalin kruunaa maapähkinävoikastike. Syksyn tullen grillattu kiinankaali kannattaa tarjota sienimajoneesin kanssa. 

Kesä on kokkaajan kulta-aikaa, kun Suomen pelloilta tulee runsaasti laadukkaita raaka-aineita. Kun haluaa varmistaa, että raaka-aineet ovat puhtaita ja laadukkaita, kannattaa suosia Suvituoreen suomalaisia kasviksia. Näitä kasviksia viljelevät maailman onnellisimman maan tuottajat, ja kasvikset saavat kasvaa maailman laadukkaimman ilman ja veden ympäröimänä.

Arjen yllättäessä keittiössä on usein tarpeen saada valmista nopeasti. Silloin ostoskoriin kannattaa poimia Suvituoreen valmis kasvissose. Esimerkiksi tutut laatikot, rieskat ja keitot valmistuvat näppärästi ilman kuorimista ja pilkkomista. Monipuolisessa valikoimassa on muun muassa bataatti-, lanttu-, palsternakka- ja punajuurisoseita. Makeat herkut viimeistellään vadelma-raparperisoseella, jota voi käyttää niin leivonnaisten täytteenä, jäätelön kastikkeena kuin kruunaamaan kesäiset lettukestit.

Tuoreista kasviksista ja soseista löytyy myös laaja luomuvalikoima. Suomalainen ruoka on vastuullisen kuluttajan varma valinta. Kotimaisten tuotteiden suosiminen varmistaa, että lähellä tuotettuja herkkuja löytyy kotikeittiöistä jatkossakin. 

Tuoreverkko Oy / Suvituore
Kisällinkuja 18, Kuopio
Puh. 017 281 1133
tilaus@tuoreverkko.fi
www.tuoreverkko.fi 

Grillattu kiinankaali maapähkinävoikastikkeella

1 pienehkö kiinankaali 
öljyä
suolaa ja mustapippuria
maapähkinävoikastike
2 dl maapähkinävoita
2 rkl soijakastiketta
1 rkl chilikastiketta, esim. sriracha
Lisäksi 
suolapähkinöitä, nippusipulia ja sitruunalohkoja

Leikkaa kiinankaali neljäksi lohkoksi niin, että kaalinlehdet ovat yhä kiinni kannassa. Voitele lohkot reilulla määrällä öljyä ja grillaa epäsuoralla lämmöllä käännellen, kunnes kiinankaalissa on kaunis paistunut väri ja se on hieman pehmentynyt. Aikaa tähän kuluu noin 10–15 minuuttia. 
Valmista maapähkinävoikastike sekoittamalla ainekset keskenään. Lisää joukkoon noin desi vettä, jotta kastike on tarpeeksi juoksevaa.
Siirrä grillatut kaalinlohkot tarjoiluvadille. Lusikoi päälle maapähkinävoikastiketta ja ripottele pinnalle rouhittuja suolapähkinöitä, hienonnettua nippusipulia ja sitruunalohkoja. Tarjoile loppu maapähkinävoikastike erillisessä kipossa.

Sienimajoneesi
150 g esikäsiteltyjä metsäsieniä
2 ½ dl majoneesia
loraus tryffeliöljyä 

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi.
Ripottele valmiin annoksen päälle voissa paistettuja metsäsieniä ja hienonnettua kirveliä.

 

Suvituore
Tuoreverkko
lehtikaali
kiinankaali
maapähkinävoi
grillaus
resepti
Kesä
ruoka

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva