Juhlapalvelu auttaa

Juhlapalvelu helpottaa arkea ja juhlaa

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Juhlapalvelu Remar, Pixabay
Ammattilaiset yhdistävät menussaan herkullisia suomalaisia perinneruokia sekä ajankohtaisia makuja maailmalta. Kuvassa oikealla Minna Kananen ja Pasi Toppari. Poimi tästä juhlapalvelun kesäisen grillilounaan reseptit.

Pitopalvelut valmistavat ruokaa ja muonittavat tuhansia ihmisiä vuosittain mitä erilaisemmissa tapahtumissa. Jokainen tapahtuma on omanlaisensa kokonaisuus, jolle tulee räätälöidä sopiva menu. Heti juhlan aiheen jälkeen ruoka on tärkein huomioitava asia, sillä se muistetaan usein vuosienkin päästä.

Ruokatrendit vaihtelevat aika ajoin, ja varsinkin kasvisruoka on nostanut myös pitopalvelualalla voimakkaasti päätään. Vuosien varrella ihmiset ovat muuttuneet entistä tietoisemmaksi erilaisista ruuista. Varsinkin lisääntynyt matkustaminen on tuonut myös suomalaisiin ruokapöytiin maailman makuja. Myös erilaiset ruokablogit ja niiden hurmaavat reseptit ovat yhä useammin niitä, joita halutaan hyödyntää myös omissa juhlissa.

– Menu voi rakentua vaikkapa balilaisten makujen ympärille, mikäli hääpari on tavannut aikoinaan siellä, kertoo Juhlapalvelu Remarin ravintolapäällikkö Minna Kananen.

KANASEN MUKAAN tilaisuuksissa panostetaan aiempaa enemmän kylmäruokiin, alkupaloihin ja jälkiruokiin. Varsinkin kesäjuhlissa kylmiä alkupaloja, kuten erilaisia salaatteja, kaloja ja muita pieniä suolaisia arvostetaan kovasti, sillä lämmintä ruokaa ei hellesäällä välttämättä tee edes niin paljon mieli. Kylmistä ruuistakin saa täyttävän ja maistuvan kokonaisuuden.

– Aikaisempi luomubuumi on laajentunut koskemaan ylipäätään suomalaista ja lähellä tuotettua ruokaa. Suomalaista ruokaa pidetään laadukkaana, ja sitä halutaan tukea, kertoo Kananen.

Kananen on vetänyt juhlapalveluyrityksen toimintaa 14 vuotta, minkä aikana heille on tullut paljon vakioasiakkaita, jotka tuntevat jo juhlapalvelun menun. Hyväksi todetut annokset pidetään jatkuvasti osana menurepertuaaria. Uusia ideoita kerätään laajasti matkusteltaessa, alan kirjallisuudesta ja muiden kaupunkien ruokalistoja katsellessa. Jokin pieni elementti voi synnyttää kokonaan uuden annoksen tai menun.

– Esimerkiksi eräs asiakasryhmä ottaa aina viinijuhlien aikaan yhteyttä ja pyytää juhlien teemaan sopivaa menua. Tai joku saattaa haluta samaa ruokaa, jota teimme heidän häihinsä muutamia vuosia sitten, taustoittaa Kananen pitkiä asiakassuhteita.

NYKYPÄIVÄN HEKTISESSÄ arjessa ihmisille on tärkeää, että asiat tapahtuvat nopeasti ja tehokkaasti. Monella on kiire, joten täyden palvelun juhlapalvelu helpottaa tapahtumien järjestämistä huomattavasti. Asiakkaan tarvitsee vain järjestää juhlatila, ja juhlapalvelun ammattitaitoinen väki saapuu hoitamaan loput.

– Tuomme mukanamme kaiken: astiat, liinat, somisteet ja tarjoilut. Ja mikä tärkeintä, viemme ne myös pois, kertoo Kananen.

Juhlapalvelu tarjoaa myös omia tilojaan juhla-, kokous- ja tapahtumakäyttöön iltaisin ja viikonloppuisin. Toivalassa sijaitseva lounasravintola Pilotti on moderni ravintolatila Rissalan yritysalueella. Lisäksi juhlapalvelu on omistajanvaihdoksen myötä laajentamassa toimintaansa myös Kuopioon heinäkuussa. Uusi omistaja on Päivärannan K-citymarketin ruokakauppiaana toimiva Pasi Toppari yhtiönsä kautta.

–  Meiltä on toivottu paljon juhlatiloja myös Kuopiossa, ja nyt se viimein toteutuu. Lounasravintola Aika sijaitsee aivan Inkilänmäen päällä entisen seurakuntatalon tiloissa. Paikka on tunnelmallinen ja intiimi, ja siellä järjestyvät helposti monenlaiset tapahtumat. Molempiin ravintoloihin mahtuu noin sata henkeä juhlimaan, kertoo Kananen.

Lounasravintola Ajan keittiövastaavana toimii jatkossakin Juha Heinonen ja Remarilla puolestaan Rotissèur-keittiömestari Jorma Kasurinen. Kananen kertoo, että jatkossa juhlapalvelun valmistamia ruokia voi löytyä myös K-Citymarket Päivärannan palvelutiskistä tai niitä voi tilata sieltä mukaan. Toiminnan laajentuminen mahdollistaa sekä ravintolan että päivittäistavarakaupan asiakkaiden entistä paremman palvelun.

Juhlapalvelu Remar Oy
Kapteeninväylä 5, Toivala
Puh. 017 2621130
www.remar.fi

REMARIN KESÄINEN GRILLILOUNAS:

MANSIKKAISTA PARMESAN-VIHERSALAATTIA

Erilaisia salaatteja
Tuoretta mansikkaa
Parmesania
Cantaloupe melonia
Kurkkua
Kesäsipulin vartta
Paahdettuja auringonkukansiemeniä

MOZZARELLA-LOHTA

Merilohifileetä
Mozzarellaa
Pestoa
Seesamin siemeniä
Suolaa
Mustapippuria
Sitruunaa
Turkkilaista jogurttia

Leikkaa fileestä nahallisia annoskokoisia ruutuja.
Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
Paista ensin nahkapuoli ylöspäin ja käännä. 
Sivele pestolla ja laita päällä palanen mozzarellaa.
Laita päälle foliopalanen ja hauduta folion alla, kunnes juusto on hieman sulanut.
Ripottele päällä seesamin siemeniä ja tarjoile sitruunalla maustetun jogurtin kera.

GRILLATTUA FENKOLIA, NAURISTA JA PORKKANAA

Kesäporkkanoita
Fenkolia
Nippunauriita
Voita
Valkosipulia
Paahdettua seesamöljyä
BBQ-kastiketta

Pilko fenkolit isoiksi lohkoiksi, puolita nauriit.
Sulata voi ja lisää siihen murskattua valkosipulia, seesamöljyä ja BBQ-kastiketta.
Pyörittele kasviksia seoksessa ja grillaa miedolla lämmöllä kypsiksi. 
Lisää kypsennyksen aikana maustevoiseosta tarpeen mukaan.

 

LIME-VALKOSUKLAAPOSSET

4 dl kermaa
1 ½ dl sokeria
1 levy valkosuklaa
1 dl limenmehua

kauden tuoreita marjoja

Kiehauta kerma ja lisää siihen sokeri. Lisää joukkoon valkosuklaa ja sekoittele kunnes sulaa. 
Lisää lopuksi sitruunan mehu ja jaa hyytymään annoslaseihin. 
Hyydytä noin 2-3 tuntia ja ennen tarjoilua lisää päälle reilusti marjoja

ruoka
pitopalvelu
juhlapalvelu remar
grillaus
kesäruoka
lounas
Salaatti
kala
posse
kasvikset

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva