Juomat luovat

juhlan tunnelmaa

TEKSTI: NMT/JERE LEHTONEN, outi kokkarinen DRINKIT JA RESEPTIT: NIKO DAHLSTRÖM KUva: LIGNELL & PIISPANEN
Sopiva juomavalinta vie juhlat huippuunsa, oli kyseessä sitten tarjoilu häävieraille, onnittelumalja valmistujaisissa tai polttariporukan booli. Kysyimme asiantuntijalta ehdotuksia juhlatunnelman luomiseen.
4 helppoa juhlajuomaa

1 Tervetuliaismalja
Negroni - Tarjoile jäiden ja appelsiinilohkon kera

Lakkiaisjuhliin
noin 10 cl Jeeper samppanjaa
1-2 cl Lignell & Piispasen 
Lakka- tai Mesimarjalikööriä

3 Hedelmäinen booli
1 osa Pople Citrus-Mangolikööriä
3 osaa Greippilimpparia

4 Marjabooli
Yksi osa Pople mansikkalikööriä
Yksi osa Gustav mustikkavodkaa
2 osaa Spritea tai vastaavaa
3 osaa Russian water

Kaikki tuotteet saatavissa Alkosta tai Alkon uudesta nettikaupasta.

Oikea juoma rakentaa juhlan, ja korostaa sen arvokkuutta, sanoo aluepäällikkö Niko Dahlström Lignell&Piispaselta.
- Hyvä juhlajuoma on laadukkaampi, sellainen mitä ei tavallisesti arkisin juo. Esimerkiksi samppanja, likööri tai muu hienostuneempi juoma.
Dahlströmin mukaan hyvä juomasekoitus syntyy hyvälaatuisista, tuoreista aineksista. Juhlajuoman onnistumisastetta ei mitata sen vahvuudella, sillä moni booli pilataan liialla alkoholilla.
- Selkeys ja yksinkertaisuus on juomasekoituksissa valttia. Jos booliin sekoitetaan liikaa makuja, ei mikään pääse nousemaan kunnolla esiin.
Juhlajuomia Dahlström neuvoo varaamaan noin viisi annosta osallistujaa kohden. Kaikkea ei tarvitse juoda kerralla, sillä juomat säilyvät usein pitkään, mutta juomien loppuminen kesken voisi latistaa tunnelmaan.

JUHLIEN JUOMATRENDIT ovat kokeneet murroksen. Kun aikaisemmin tyydyttiin usein miksaamaan kirkasta viinaa limppariin, nykyään halutaan tehdä hienompia, erikoisempia juomasekoituksia. Samppanjan myynti on kasvanut paljon, ja kuohujuomia käytetään usein myös drinkkeihin.
Juhlajuomaa valitessa myös vuodenajalla on merkitystä. Talvisin suositaan enemmän lämpimiä juomia ja makuja, kun taas kesällä raikkaampia, viileitä juomia. Juoman ei tarvitse aina olla makea, suuntaus on kääntymässä selvästi kuivempiin drinkkeihin.
- Ensi kesää ajatellen Spritzerit ovat ajankohtaisia, esimerkiksi Capitano Bitter, valkoviini ja sooda ovat toimiva yhdistelmä, Dahlström suosittelee. 

juomat
juhlat

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva