Joulun
makeimmat
lahjat

Teksti Digimag/Mirka Happonen Kuva Shutterstock
Suklaa ja karkit ovat varma lahja, oiva vieminen ja maistuva yllätys läheiselle.
Vegaaniset joulukarkit

Tässä poimintoja kaupoissa myytävistä vegaanisista herkuista, 
jotka sopivat erinomaisesti joulupöytään.

 

  • Chocri-konvehdit
  • Dammenberg- Konvehtilajitelma
  • Dammenberg Tummasuklaanapit
  • Dammenberg Minttu-tummasuklaanapit
  • Dammenberg Sokeriton Tummasuklaanapit
  • Dammenberg Sweet Heart Tummasuklaa  –Sydämet
  • Dammenberg Maidoton vadelmasuklaa
  • Dammenberg True Love Mint minttusuklaa
  • Fazer Marianne
  • Fazer Vihreät kuulat
  • Fazer Wiener nougat
  • Fazer Lakritsi Smooth Salmiak
  • iChoc Maitosuklaa super nut
  • Kultasuklaa Raakasuklaa -konvehtilajitelma
  • Leader Chef’s –manteli-karpalosuklaa 85%
  • Leader Chef’s –minttusuklaa 85%
  • Panda Lumous Tummasuklaavadelma
  • Panda Lakkaliköörikonvehdit
  • Panda Liköörikonvehdit
  • Panda Suomi –suklaarakeet
  • Panda Sydän vadelmamarmeladikonvehdit
  • Panda Tonttumarmeladit
  • Pirkka Dark Mint –täytesuklaa
  • Rainbow Mint tumma suklaa
  • Ritter Sport Marsipaanisuklaa
  • Royal Mints
  • Vegolino-nougatkonvehdit

Lähde: vegaanituotteet.net
 

Joulun lähestyessä kauppojen karkkivalikoima kasvaa rutkasti joulukarkkien saapumisen myötä.Kestosuosikkeja ovat perinteiset suklaiset joulukonvehdit, mutta myös erilaiset marmeladit ja nougatherkut maistuvat herkuttelijoille. Suklaat ja karkit ovat mitä mainioin tapa muistaa läheistä, jolla on jo kaikkea.
Perinteisten kaupan karkkivalikoimien lisäksi herkkuja voi valmistaa myös itse, ja näin saat takuulla erilaisen viemisen, jota ei löydy kaupoista. Itse tehdyt joulukarkit voivat olla esimerkiksi raakasuklaata, jota on höystetty kuivatuilla marjoilla ja hedelmillä. Myös fudgeja, tryffeleitä ja toffeita voi vaivattomasti valmistaa itse. Kauniisti pakattuina makeimmat lahjat ovat saajansa näköisiä, ja ilahduttavat myös makunsa lisäksi ulkonäöllään.

SUKLAALLA JA nameilla voi somistaa myös joulukuusta. Erilaiset irtokonvehdit tuovat väriä kuusen oksille – ja yleensä katoavat sieltä joulunpyhien aikaan, joten koristeiden purkaminen on huomattavasti helpompaa. Irrotella voi myös piparin koristelussa, sillä osan piparista voi dipata sulaan suklaaseen. Suklaan sulattaminen kannattaa tehdä varoen ja hätäilemättä vesihauteessa, jotta suklaa ei pala.
Maitoallergikolle tai vegaaniseen ruokavalioon sopii tumma suklaa, sillä siinä ei yleensä käytetä maitoa. Muista kuitenkin aina tarkistaa maidottomuus. 

Lähde: K-ruoka.fi

Kaneli-valkosuklaa-tryffelit

Nämä ylelliset tryffelit sopivat vaikkapa joululahjaksi – tai omaan naposteluun.

25 kpl • yli 60 min

  • 1½ dl Arla kuohukermaa
  • ½ dl sokeria
  • 300 g valkoista suklaata
  • 50 g Arla Meijerivoita
  • 1–2 rkl kuivattua hienoksi hakattua omenaa
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • kookoshiutaleita

Kiehauta kuohukerma ja sokeri. 

Sekoita joukkoon suklaa ja voi, ja anna sulaa. Sekoita 
seos tasaiseksi. Lisää omena ja kaneli. 

Anna seoksen seistä jääkaapissa yhden vuorokauden. 

Muotoile tryffelitaikinasta pieniä palloja ja pyörittele ne kookoksessa.

Itse tehty hopeatoffee

Itse tehty hopeatoffee on helppo valmistaa, kunhan varaat avuksi digitaalisen lämpömittarin.

n. 40 kpl • yli 60 min

  • 1 dl sokeria
  • 1 dl Pirkka lakritsikastiketta
  • ¾ dl tummaa siirappia
  • ¾ dl Pirkka laktoositonta vispikermaa
  • 1 rkl raakalakritsijauhetta (Urtekram)

Lisäksi

  • rypsiöljyä

Mittaa ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita.

Kuumenna seos ja anna kiehua samalla sekoitellen, kunnes seoksen lämpötila on 120 astetta. Käytä apuna digitaalista lämpömittaria.

Taittele leivinpaperi uunivuoan pohjalle ja öljyä se kevyesti. 

Kaada toffeemassa leivinpaperille noin 10 x 28 cm kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. 

Anna jäähtyä ja nosta toffee kovettumaan jääkaappiin vähintään tunniksi. 

Leikkaa hopeatoffee paloiksi ja kääri halutessasi esimerkiksi paistopussista leikattuihin kääreisiin, jotta palat eivät tartu toisiinsa kiinni. Säilytä toffee jääkaapissa.

 

 

Raakasuklaapallot

Raakasuklaapalloille rapeutta antavat pähkinät. Loppusilaus syntyy matcha-, vadelma- ja lakritsijauheessa pyörittelystä.

24 kpl • 30–60 min

  • 1 ps (200 g) Pirkka Luomu pehmeitä viikunoita
  • 1 ps (150 g) Pirkka kuorittuja manteleita
  • 1 dl raakakaakaojauhetta
  • 4 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl Pirkka Luomu chiansiemeniä
  • 1 ps (125 g) Pirkka cashewpähkinöitä

Lisäksi

  • 1 ps (15 g) Dr. Oetker pakastekuivattuja vadelmia
  • 2–3 rkl raakalakritsijauhetta (Urtekram)
  • 2–3 rkl matchajauhetta

Laita viikunat, mantelit, raakakaakaojauhe, kookosöljy ja vaniljasokeri tehosekoittimeen. Käytä konetta kunnes massa on tasaista.

Lisää chiansiemenet ja cashewpähkinät ja käytä konetta vielä hetken. Anna pähkinöiden jäädä karkeaksi rouheeksi massan sekaan.

Pyörittele suklaamassasta palloja. Hienonna pakastekuivattua vadelmarouhetta hieman lautasella tai kulhossa lusikalla painellen. Kierittele pallot vadelmarouheessa, raakalakritsijauheessa ja matchajauheessa.

Säilytä pallot jääkaapissa ennen tarjoamista.

 

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva