Jouluiset glögit

Höyryävän lämmin ja aromikas juoma maistuu jouluna. Glögit sopivat joulun tunnelmaan ja lämmittävät kylminä iltoina. Suomessa on saatavilla erilaisilla makuyhdistelmillä varustettuja viiniglögejä ja useita alkoholittomia vaihtoehtoja.  

Perinteiseen tapaan glögi nautitaan usein höyryävän kuumana joulumausteiden kera. Glögi voidaan nauttia myös kylmänä. Kuohuviiniin yhdistettynä syntyy erinomainen jouluinen drinkki, joka viimeistellään karpaloilla ja limettisiivuilla. 

Glögien kanssa sopivat tarjottavaksi pikkupurtavat. Suolaiset juustot, piiraat tai maukkaat pähkinät ovat omiaan glögin tuttujen kavereiden, manteleiden ja rusinoiden rinnalle. Poimi glögeistä oma suosikkisi. 

GLÖGIN HISTORIAA

Ensimmäisen kerran glögi esiintyi maailman vanhimmassa keittokirjassa, jonka kirjoitti roomalainen Apicius pari tuhatta vuotta sitten. Erään arvion mukaan roomalaiset levittivät valmistuksen muualle Eurooppaan.

Ruotsiin glögi saapui 1600-luvulla ja sieltä Suomeen 1900-luvun taitteessa. Alkon valikoimasta glögiä on saanut jo vuodesta 1933. Glögin nimi juontuu ruotsinkielen sanasta glödga, hehkuttaa.

Lähde: alko.fi

K-CITYMARKET PÄIVÄRANTA
Päivärannantie 18, 
Puh. 010 537 9600
Ma-la 8-21, Su 10-21
www.k-citymarket.fi

joulu
glögi
K-citymarket Päiväranta
K-citymarket Päiväranta on laajan valikoiman ja erinomaisen ostokokemuksen ruokakauppa, jossa kotimaisuus on kunniassa. Kauppa on edelläkävijä suomalaisen ruuan sekä lähi- ja luomutuotteiden valikoimissa. Tällä hetkellä tuotteiden kotimaisuusaste on 80%. Et välttämättä ymmärrä, mitä tapahtui. Kun asiat kaupassa ovat kunnossa, tiedät vain,...
Yhteystiedot: Päivärannantie 18
Kuopio
70420
105379600
Aukioloajat:
Liike on suljettu
Ma - La: 8:00-21:00
Su: 10:00-21:00

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva