Jäätelöunelmia
herkkuhetkiin

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Ainutlaatuisia jäätelöherkkuja jokaiselle herkkusuulle.

My Ice D:n yrittäjän Minna Kaasalaisen innovoimaa pehmytjäätelöä saa nyt myös Kuopion ulkopuolelta. Keväällä yrityksen myyntipiste siirtyi Kuopion kauppahalliin ja samalla kauppakeskus Matkuksesta tuttu jäätelövaunu muutti ilahduttamaan heinolalaisia jäätelön ystäviä. Lisäksi Kaasalaisen pehmyitä saa Oulusta, Turusta ja Tampereelta.

– Pitkällisen testaamisen jälkeen meillä on nyt vaniljan ja suklaan makuiset pehmytmassat sekä Suomen ainoat maidottomat pehmytmassat lakun, suklaan ja mansikka-vadelman makuisina, iloitsee Kaasalainen.

Puoti toimii uudenlaisella kilohinnoitellulla konseptilla: jokainen jäätelöannos kootaan ja punnitaan itse. Kuppikokoja on kolme, joten jäätelön määrän voi itse annostella lusikallisesta jopa puolen kilon kokoiseen annokseen, jolloin hintakin vaihtelee noin eurosta kahteenkymmeneen täytteiden mukaan. 

– Varsinkin lapsiperheissä on otettu ilolla vastaan mahdollisuus pieneen määrään pehmyttä. Samoin maidottomien jäätelöiden takia on ajettu pitkiäkin matkoja. Monelle maidottomalle lapselle on suuri ilo saada viimeinkin ”kiehkurajäätelöä”, Kaasalainen hymyilee.

OEHMYTJÄÄTELÖN KYLKEEN ON valittavana parikymmentä erilaista lisuketta. Kuten muussakin toiminnassaan, myös lisukkeissa Kaasalainen suosii suomalaisia ja lähialueilla valmistettuja tuotteita. Marjakauden alkaessa jäätelön oheen saa myös tuoreita marjoja.

– Lisukkeista löytyy niin suolaisia kuin makeitakin yhdistelmiä. Erikoisin täyte lienee kotisirkat, joita meillä on chilimaustettuina, hunajamaustettuina sekä paahdettuina. Niitä voi maistaa vaikkapa vain yhden, hymyilee Kaasalainen.

Pehmyttä saa Kauppahallista Leipäbaarin yhteydestä. Puodista saa täytettyjä patonkeja, helsinkiläisen pienpaahtimo Kaffe Roasteryn kahvia sekä leivonnaisia. Pienenä toimijana Kaasalainen pystyy reagoimaan nopealla tahdilla kuluttajien toiveisiin. Esimerkiksi lakupehmyeeseen toivottiin lisää makua, joten lisää makua siihen myös lisättiin. 

– Pehmytmassasta on kiinnostuttu myös Virossa, joten seuraavaksi vuorossa on maailmanvalloitus, virnistää Kaasalainen.

My Ice D
Kuopion kauppahalli
Kauppakatu 45, Kuopio
Puh. 0400 474 438
www.myiced.fi
FB / IG @myicedr

vegaaninen
pehmis
pehmyt
Jäätelö
sirkka
Kauppahalli
myiced
kilohinta
patonki
leipäbaari

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva