Iloisen illanvieton salaisuus

Iloisen illanvieton

salaisuus

Teksti: Tarja Anunti Kuva: Arkistokuva
Syksy on yritysjuhlien ja pikkujoulujen parasta aikaa. Kaupunki on täynnä tapahtumia ja ravintolat tarjoavat erikoismenujaan juhlapöytiin.

Syys-lokakuun vaihteessa käynnistyy kiivas pikkujoulujen kysely ja sesonki jatkuu jouluaattoon saakka, kertoo Kellariravintola Rustikin ravintolapäällikkö Kimmo Kauhanen

Kauhasen isännöimän kellariravintolan miljöö on tunnelmallinen. Kauppahallin alla sijaitsevan paikan kiviseinillä komeilee Kuopion museolta, Olvilta ja Lignell & Piispaselta saatuja vanhoja valokuvia Kuopion keskustasta ja kaupungissa vaikuttaneista henkilöistä. 

- Linjasimme vuoden alussa menumme entistä vahvemmin liharavintolaksi. Erikoisuutemme on oma lihanmureutuskaappi, joka komeilee keskellä ravintolasalia sekä savustusmahdollisuus. 

Rustikisssa pikkujoulumenu rakennetaan á la -carte listalle muutoinkin kuuluvista tuotteista hienovaraisilla jouluisilla vivahduksilla. 

- Ihmiset syövät perinteiset jouluruuat pyhinä kotona. Ravintolasta haetaan erilaisia elämyksiä ja uusia makuyhdistelmiä. Niitä me tarjoamme asiakkaillemme. 

- Jos ajattelet raikkaita yrttejä ja mehukasta lihaa, paahdettuja mausteita ja hienostuneen savun makumaailmaa, niin pääset lähelle ravintolan makupalettia, kuvailee Kauhanen.

Hyvän liharuuan yhteyteen kuuluu tietenkin hyvä viini. Niissä olemme myös kunnostautuneet. Ravintolapäällikkö on itse intohimoinen viiniharrastaja ja kouluttautunutkin viinitietouden saralla. 

- Olen maistanut ja valinnut listan viinit ruokalistaamme ajatellen. Toivon sydämestäni, että asiakkaamme nauttivat niistä, yhtä paljon kuin minäkin, hän naurahtaa.

- Pyrimme aina löytämään menuun ja asiakkaan mieltymyksiin täydellisen viinin, joka korostaa ruoka-aineisten makumaailmaa ja ravintolaelämystä entisestään. 

Syyskuussa Rustikissa käynnistyvät viini-illat, joihin kuuluu noin kuuden viinin esittely ja maistelu pikkupurtavan kanssa. Viini-ilta sopii tilauksesta myös työ- ja kollegaseurueiden pikkujouluohjelmaksi. 

Kauhanen on huomannut työssään pikkujoulukulttuurin siistiytyneen legendaarisista firman juhlista, joissa on kisattu juomien ja runsaan oheisohjelmiston määrällä. 

- Useimmat seurueet tulevat syömään ajan kanssa ja rauhassa useamman ruokalajin menun, jonka jälkeen iltaa ehkä jatketaan kulttuuririentoihin, kuten teatteriin tai konsertteihin, joita on Kuopion kaamosajassa tarjolla runsain mitoin, sanoo Kauhanen. 

 

Rustik
Illanvietto
Hurma on enemmän kuin ruokapaikka. Hurma on elämyksiä, Hurma on rentoa menoa, Hurma on  freshejä drinkkejä ja freshiä ruokaa. Hurman musa soi aina lounaasta aamun pikkutunneille saakka, joten tervetuloa tekemään arjesta juhlaa. Hurma on moderni, urbaani kokemuspaikka etnisellä twistillä. Paikka jossa hyvä juoma, ruoka ja seura kohtaavat...
Yhteystiedot: Kauppakatu 45
Kuopio
70110
503748672
Aukioloajat:
Liike on suljettu
Ma - Ti: 11:00-21:00
Ke: 11:00-1:00
To - Pe: 11:00-3:00
La: 12:00-3:00
Su: Suljettu

Tutustu myös näihin yrityksiin

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva