Huviretki: Huviretkelle uusien makujen maailmoihin

Huviretkelle uusien makujen maailmoihin

Teksti ja kuvat: Tarja Anunti Ruokakuvat: Huviretki Menu ja ohjeet: Huviretki
Kuopion Cumulus on palvellut Asemakadulla jo kolmatta kymmenettä vuotta. Hotellin yhteydessä palveleva Huviretki-ravintola on suosittu lounas- ja illallispaikka niin business- kuin vapaa-ajankin tapaamisissa. Alla kolmen ruokalajin reseptit.

Huviretken menu uusiutui kokonaisuudessaan lokakuun alussa. Uudelta listalta löytyy vanhoja suosittuja klassikkoja, mutta myös nykyaikaisempia annoksia ja uusia makuja.

- Menu on grillipainotteinen ja rento,  joten listalta löytyy hod dogia, hampurilaisia ja savukasleria. Uutena osiona listalle on tullut Street food. Maustamisessa on lähdetty rohkeasti uusille alueille ja matkattu kotoisista mauista hieman uusiin elämyksiin, kertoo ravintolapäällikkö Heli Mehtonen hymyillen.

Ravintola on erinomainen kokous- ja businesslounaspaikka takuuvarmasti hyvän ruokansa, rauhallisen miljöönsä ja hyvän sijaintinsa vuoksi. Annokset ovat kohtuuhintaisia ja palvelu pelaa moitteettomasti.

Mehtosen mukaan ravintolassa on helppo kokoustaa niin pienemmällä kuin isommallakin porukalla.

- Isompia ryhmiä varten meiltä löytyy viihtyisä, lasitettu Tuomari-kabinetti, jossa onnistuvat kokoukset, perhejuhlat ja pikkujoulut.

Talvikaudelle Huviretkeen tulee vielä marraskuussa erillinen lista, jossa on kylmän vuoden ajan teemaan sopivia makuja. Pikkujoulumenut ovat tarjolla sekä ryhmille että yksittäisille asiakkaille lokakuun lopulta saakka.

Mehtonen suosittelee loppusyksyn menuksi etanoita, kylmäsavulohipastaa ja Baileys-juustokakkua. Kokonaisuuden kruunaavat viinit, jotka nostavat hyvien raaka-aineiden maut oikeuksiinsa.

Ravintola Huviretki Kuopio, Puijonkatu 32

70110 KUOPIO, www.huviretki.fi

Alkuruoka
Valkosipulietanat

valkosipulietanat                6 kpl, 75 g
vaalea leipä                                   60 g

Asettele etanat pannulle voipuoli ylöspäin. Gratinoi uunissa 200c noin 8 min tai salamanterissa, niin että voi sulaa, annos saa ruskean värin ja on kuuma.

Juomasuositus: 
Brocard Chablis Sainte Claire Organic 2014
Ranska
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, kevyen keltaluumuinen, voinen, hennon paahteinen, mineraalinen, rodukas
Pääruoka
Kylmäsavulohipasta

Voita                                             20 g
Lehtikaalia                                   30 g
Ruokakermaa                             1,5 dl
Linguinepastaa                           70 g
Kylmäsavulohta                          80 g
Parmasanlastuja                         10 g
Kapriksia                                      5 g
Rucolaa               
Puolikas lime                              
Pippuria
Suolaa

1. Keitä pasta. Freesaa lehtikaali voissa, lisää kerma ja kuumenna. Lisää pasta, kylmäsavulohi pilkottuna
ja kuumenna. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
2. Lisää ruoan päälle parmesanlastuja ja kaprikset Koristele rucolalla ja limen puolikkaalla.

Juomasuositus: 
Trimbach Riesling 2012
Ranska
Kuiva, erittäin hapokas, sitruksinen, hedelmäinen, aromikas, pitkä
Jälkiruoka
Talon Baileys-juustokakku

Pohja:

Voita                                             50 g
Digestive keksejä                       150 g

Täyte:

Voita                                             50 g
Valkoista suklaata                      80 g
Vahvaa kahvia                            1,5 cl
Maustamatonta  tuorejuustoa    300g
Kuohukermaa                             2 dl
Liivatelehtiä                                2 kpl
Baileys Irish Cream                    0,5 dl
Tomusokeria                               75 g
Vaniljasokeria                             5 g

Pohja:

murskaa keksit, lisää sulatettu voi keksien joukkoon. Painele leivinpaperilla vuorattuun

irtopohjavuokaan. Laita kylmään kovettumaan.

Täyte:

1. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma ja sokerit notkeaksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista tasaiseksi massaksi.
2. Sulata voi ja suklaa. Lisää hieman jäähtynyt seos vatkatun tuorejuusto-kerman joukkoon. Lisää jäähtynyt kahvi ja vatkaa tasaiseksi.
3. Lämmitä likööriä hieman, lisää liotetut liivatteet liköörin joukkoon. Jäähdytä ja lisää haalea seos tuorejuustomassan joukkoon ja sekoita.
4. Kaada massa keksipohjan päälle tasaisesti. Anna jähmettyä kylmässä noin viisi tuntia. Koristele haluamallasi tavalla.

Juomasuositus: 
Ferreira Late Bottled Vintage 2009
Portugali
Tummanpunainen, makea, tanniininen, tumman luumuinen, viikunainen, kaakaoinen, lämmin
etanat
kylmäsavulohi
pasta
juustokakku
kakku
bailey's
resepti
ruoka

Tutustu myös näihin yrityksiin

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva