Herkullista
soppaa jokaisen 
makuun

Teksti Digimag/Anne Kettunen Kuvat Digimag/Mirka Happonen, Kesko
Keittolounas tarjoaa hengähdystauon nälkäiselle shoppailijalle.

Lounas on yksi päivän tärkeimmistä aterioista, sillä siitä saa energiaa päivään. Säännöllinen ruokailurytmi takaa tarmoa päivän eri vaiheisiin. Arjessa jaksamisen kannalta on tärkeää pitää taukoja, ja lounastauko tarjoaa hyvän hengähdyshetken. Kaupasta ateriaa hakevalle löytyy kevyt vaihtoehto monille jo tutusta salaattibaarista, josta voi itse valita mieleisensä annoksen. Irtomyynnistä löytää puolestaan tuoreita oman leipomon lämpimäisiä, vaikkapa sämpylöitä.

KEITTOLOUNAS KAUPPAKESKUKSESSA on oiva kiireisen ihmisen ratkaisu ja helpotus valmiin ruuan kaipaajalle, ja viime marraskuussa aloitettiinkin keittolounastarjoilu K-Citymarket Päivärannassa Juhlapalvelu Remarin kanssa. 

– Valmiin pöydän ääreen on mukava istahtaa ja nauttia monipuolinen ateria shoppailun lomassa. Nälkäisten lasten kanssa voi ruokailla ensin ja sitten onkin mukava mennä ostoksille täysin vatsoin, kertoo Minna Kananen Juhlapalvelu Remarista. 

Juhlapalvelu Remar valmistaa aterioita myös ravintola Pilottiin Toivalassa sekä Inkilänmäellä sijaitsevaan Lounasravintola Aikaan. Yritys myös toteuttaa kaikenlaisiin juhlatilaisuuksiin kauniin kattauksen sekä ammattitaitoisen tarjoiluhenkilökunnan ja maukkaan menun asiakkaan toivomusten mukaisesti.

Edullista keittolounasta saa Citymarketin kahvion puolella arkipäivisin kello 10–14. 

– Asiakkaat ovat ottaneet keittolounaan hyvin vastaan. Syömässä käyvät ostoskeskuksen henkilökunnan lisäksi asiakkaat ostosten ohella ja ruokatauolla kävijät, sanoo Kananen.

VIIKOITTAIN VAIHTUVASSA ruokalistassa on kullekin arkipäivälle oma keittonsa. Tarjolla on perinteisiä ja eksoottisempia makuja. Asiakkaat voivat herkutella vaikkapa punajuuri-aurajuustokeitolla, sitruunaisella porkkanasosekeitolla, savuporo-juustokeitolla ja tomaattisella jauhelihakeitolla.

– Tarjolla on muun muassa erilaisia kasviskeittoja sekä perinteisiä lohikeittoja. Mutta teemme myös makumatkoja maailmalle, esimerkkeinä itämainen broileri-kookoskeitto ja borssikeitto Venäjältä. Paikallista lähiruokaa on tarjolla esimerkiksi tulisavukeitossa, jossa käytetään Kala-Lapin tuli-savulohta, Kananen esittelee valikoimaa.

– Jos asiakas käy joka päivä syömässä, ei hänelle tule vastaan koskaan samanlaista keittoa, Kananen naurahtaa.

Lounaslistaa suunniteltaessa otetaan huomioon vuodenajat ja satokaudet. 

– Keitot ovat talvella tuhdimpia ja kevättä kohden kevyempiä. Pääsiäisaikaan tarjolla on lammaskaalikeittoa. Raaka-aineina käytetään satokauden kasviksia ja juureksia.

Keitot ovat laktoosittomia ja pääasiassa gluteenittomia. Tarkemman raaka-ainelistan saa pyydettäessä nähtäväksi kahviosta. Keittolounaaseen sisältyy leipä, levite ja juoma. Viikoittaisen ruokalistan näkee kahvion vieressä käytävällä ja K-Citymarket Päivärannan Facebook-sivulla.

– Asiakkaiden ideoita ja toiveita otetaan mieluusti vastaan, joten rohkeasti voi kertoa millaista keittoa haluaa listalle, Kananen vinkkaa.

VINKKI! Katso herkullisen punajuurisosekeiton resepti artikkelista: Tasapainoa arjen pyörittämiseen

K-Citymarket Päiväranta
Päivärannantie 18, Kuopio
Puh. 010 537 9600
Ma–su 8–21
www.k-citymarket.fi

keittolounas
kahvila
ruokakauppa
juhlapalvelu remar

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva