Grillin

valintaopas

Teksti: Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Pixabay, Valmistajat
Jokaiseen ruuanlaittotyyliin löytyy sopiva grilli. Kokosimme vinkkejä valinnan avuksi.

Pääosin grillityyppejä on kolme: perinteinen hiiligrilli, suosituin kaasugrilli ja tilaihmeeksi luokiteltava sähkögrilli. Näiden lisäksi yhä useampi hankkii savustimen. Savustin voi olla olemassa olevan grillin lisävaruste tai täysin oma yksikkönsä.

Erilaisilla grilleillä tehdään erilaisia ruokia, sillä ruuanlaittoväline vaikuttaa myös sapuskan makuun. Kärsivällisen grillaajan avotulella toimiva hiiligrilli tarjoaa autenttisempia makumaailmoja kuin muut. Helpompi kaasugrilli sopii nopeampaan grillaamiseen. Sähkögrilli hankitaan yleensä parvekkeelle tai terassille, jossa tilaa on vähän ja tulen teko on mahdotonta.

Grillin hankkijan kannattaa siis kartoittaa omat tarpeet ennen grillin hankkimista. Sopivaan laitteeseen vaikuttavat niin porukan koko, käytettävissä oleva aika kuin sekin, kuinka hartaudella aikoo grillata. 

 

 

GRILLITYYPIT ESITTELYSSÄ:

 

SÄHKÖGRILLI

Simppeli sähkögrilli sopii kaikista vaihtoehdoista parhaiten parvekkeelle tai vaikka terassille, jossa on vähän tilaa. Erityisen kätevää sähkögrillissä on sen vaivattomuus ja tarkan lämpötilasäätelyn mahdollisuus. Sähkögrillit ovat yleensä muita grillityyppejä edullisempia. Hyvin varustelluista sähkögrilleistä löytyy monia lisävarusteita, kuten savustuskattila, muurinpohjapannu tai lisätasoja. Sähkögrillin heikkous on sen matalatehoisuus. Pistorasian tulee olla lähietäisyydellä, sillä teho voi heikentyä tuulen vaikutuksesta. Sähkögrilli sopii myös parvekekäyttöön.

KAASUGRILLI

Nopean kaasugrillin ehdottomia valtteja ovat sen helppous ja ennakoitavuus, jonka vuoksi se on ollut vuosia Suomen suosituin grillityyppi. Lämpötilan säätäminen käy tarkasti, joten kokkaus onnistuu vaivattomasti aloittelevammaltakin kokkaajalta. Kaasugrillissä ruoka valmistuu nopeasti ja tasaisesti. Kaasugrillillä pärjää Suomen suvessakin, sillä ruuanlaitto onnistuu kosteammassakin kelissä tai jopa sadesäällä. Grillin heikkous on suurempi hinta ja hiiligrillillä saatavan sielukkaan maun uupuminen. Kaasugrilli on tarkoitettu vain ulkokäyttöön.

HIILIGRILLI

Perinteinen hiiligrilli luo autenttista grillaustunnelmaa. Hiiligrillejä löytyy erilaisia malleja pienistä pallogrilleistä suuriin laitoksiin, joissa on apupöydät sekä muut lisäherkut. Hiiligrilli sopii kärsivälliselle grillaajalle, sillä hiilien pitää antaa palaa rauhassa loppuun saakka. Vasta lämmön tasaantuessa ruoka asetetaan hehkuvalle hiillokselle kypsymään. Oikein ja kärsivällisesti tehtynä saa ruokaan ihanan savunaromin. Hosumalla aromi muistuttaa pahimmassa tapauksessa lähinnä sytytysnesteen hajua. Hiiligrilli on tarkoitettu ainoastaan ulkokäyttöön.

SAVUSTIN

Muodikas savustaminen onnistuu perinteisellä savustimella, sähkösavustimella tai erillisessä savustuspöntössä. Savustaminen tuo grillattavaan ruokaan autenttista makua. Sähkösavustin on laitteista helppokäyttöisin ja sillä savustaminen sujuu näppärimmin jokaiselta. Laitteen tuomaa savun makua voi muuttaa vaihtelemalla savustukseen käytettävien purujen lajiketta. Kokeile vaikka lepästä, omenapuusta tai kirsikkapuusta tehtyjä savustuslastuja. Savustin ei sovellu parvekekäyttöön.

grillaus
ruoka
grillin valinta
weber
mustang
muurikka
Kuopion tavaratalo sijaitsee aivan ydinkeskustassa, torin laidalla. Upeasta, vuonna 2012 uusitusta kiinteistöstä löytyvät naisten ja miesten vaatteet sekä jalkineet, Z.I.P., Lasten Maailma (lasten vaatteet, jalkineet, lelu ja lastentarvike) sekä kosmetiikkaosasto, jonka yhteydessä toimii monipuolisia kauneushoitoja tarjoava Carlsonin Day Beauty -...
Yhteystiedot: Kauppakatu 36 / Haapaniemenkatu 22
Kuopio
70110
207427040
Aukioloajat:
Liike on suljettu
Ma - Pe: 9:00-20:00
La: 9:00-17:00
Su: Suljettu

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva