Grilli kuumaksi!

Ravintola
Kummisetä:
Grilli kuumaksi!

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuva Digimag/Mirka Happonen

Kesällä monen keittiö siirtyy pihalle grillin ääreen. Grillausta sujuvoittaa huomattavasti, kun ruuanlaiton esivalmistelee huolella. Kaikki kasvikset kannattaa pilkkoa valmiiksi, liha ottaa huoneenlämpöön ja tavarat tuoda lähettyville.

– Kannattaa myös suunnitella minkä aikaa mikäkin kasvis tai liha kypsentyy. Näin päästään vähemmällä säätämisellä ja saadaan enemmän tasalaatuista ruokaa, nauraa keittiömestari Jere Hyttinen ravintola Kummisedästä.

Tänä kesänä grillilihana kannattaa kokeilla esimerkiksi picanhaa. Se leikataan naudan ulkopaistin ja ulkofileen välistä, ja paistin pinnassa on makurasvakerros. Lihana picanha on erittäin murea, mehukas ja maukas osa.

– Liha kannattaa grillata isoina paloina ja leikata vasta paistamisen jälkeen pihveiksi. Työn määrä pysyy vakiona, mutta isommassa lihakimpaleessa on enemmän joustonvaraa paistaessa, kertoo Hyttinen.

Maukkaan picanhan kylkeen kannattaa valita omia suosikkikasviksia ja kruunata annos esimerkiksi kuusenkerkkägremolatalla. Jos omasta jemmasta ei löydy tuoreita kuusenkerkkiä, niin kuusenkerkkäjauhe ajaa saman asian. Kokeile maun mukaan maustaa seos esimerkiksi teelusikallisella jauhetta.

Ravintola Kummisedän maukas grillilounas ruokkii nälkäisiä koko kesän ajan. Lounaaseen kuuluu alkuruokapöytä, kaksi pääruokavaihtoehtoa sekä leivät ja lisukkeet. Jälkiruuaksi on päivittäin pieni makea ja kahvi tai tee. Grillilounasta tarjoillaan maanantaista lauantaihin kello 11.30–15. 

Naudan picanhaa, kuusenkerkkä-gremolataa ja grillattuja kesävihanneksia

Picanha
Noin 700 g Naudan picanhaa

Poista picanhasta toiselta puolelta enimmät kalvot ja leikkaa syiden mukaisesti noin 3 senttimetrin paksuisiksi paloiksi.

Mausta liha suolalla ja mustapippurilla hyvissä ajoin ennen kypsennystä. Poista tarvittaessa hieman rasvakerrosta lihan pinnalta.

Lämmitä grilli noin 250 asteen lämpöiseksi ja grillaa picanhaa molemmilta puolilta noin 3–5 minuuttia, tai kunnes sisälämpötila on noin 54 astetta.

Anna lihan levätä 5 minuuttia ja leikkaa halutessasi se siivuiksi tarjolle.

Kuusenkerkkägremolata
1 valkosipulinkynsi
1 pnt lehtipersiljaa
2 dl oliiviöljyä
1 sitruuna
½ dl kuusenkerkkää
Suolaa
Mustapippuria

Kuori valkosipulit, raasta pestyn sitruunan kuori, purista sitruunasta mehut ja lisää muut aineet kulhoon.

Soseuta sauvasekoittimella.Vaihtoehtoisesti voit murskata kaikki aineet morttelissa ja sekoittaa öljyyn.

Grillatut kesävihannekset
Haluamasi määrä tuoreita vihanneksia
Suolaa
Pippuria
Oliiviöljyä

Pese kaikki vihannekset huolellisesti ja kuori tarvittaessa.

Leikkaa vihanneksia tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Vihanneksia kannattaa grillata isompina paloina ensin, minkä jälkeen ne voidaan leikata pienemmiksi annospaloiksi. Näin vihannesten kypsymistä pystyy kontrolloimaan helpommin, eikä vihanneksista tule liian kypsiä.

Mausta kasvikset suolalla, pippurilla ja tilkalla hyvälaatuista oliiviöljyä.

 

Ravintola Kummisetä
Minna Canthin katu 44, Kuopio
Puh. 017 369 9880
www.kummiseta.com

#ruoka
Ravintola Kummisetä
#grillaus

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva