Gelatoa kansalle!

Gelatoa kansalle!

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Gelatovaunu rullaa Kuopioon ja hurmaa jäätelön ystävät.

Italialaistyyppinen gelato poikkeaa tavallisesta jäätelöstä siinä, että se valmistetaan käsityönä ja maustetaan sesongin mukaan tuoreilla ainesosilla. Aina tuoreeltaan tarjoiltava jäätelö varmistaa intensiivisen makuelämyksen. Kuopiolaiset pääsevät aidon gelaton ääreen kesäkuun alussa, kun Ramin konditorian jäätelövaunu parkkeeraa kauppakeskus Sektorin kupeeseen 5.6.2019. Jäätelövaunussa myydään kesän ajan gelaton lisäksi maidottomia sorbetteja. 

– Kahvilan puolelta jäätelöä saa vuoden ympäri, ja kuopiolaiset ovat löytäneet jäätelöt hyvin. Kolmen paikkakuntamme kahviloista Kuopiossa syödään kaikkein eniten jäätelöä, naurahtaa Pirita Huikuri Ramin konditorialta. Muut toimipisteet sijaitsevat Mikkelissä ja Kouvolassa.

Kaikki kahvilakonditorian jäätelöt valmistetaan Mikkelissä, jossa yrityksellä on oma jäätelöntekijänsä. Hän loihtii monenmoisia jäätelömakuja aidoista marjoista ja hedelmistä. Valikoimista löytyy kymmenittäin eri makuja, jotka vaihtelevat pitkin kesää. Annoksiin saa valita jopa kolme erilaista makua.

– Gelatoa voi ostaa myös kotipaketissa, joten herkkuja voi viedä tuliaisina maisteltavaksi, Huikuri vinkkaa.

Kesän juhliin ja tilaisuuksiin Kuopion oma leipuri pyöräyttää taidokkaat ja upeat kakut. Tavallisille kakuille tilausajaksi riittää edellinen päivä, mutta erikoistoiveisiin kannattaa varata muutama vuorokausi. Ammattilaisten käsissä onnistuvat esimerkiksi maidottomat tai gluteenittomat kakut. Kuopiossa gluteenittomat kakut tehdään samoissa tiloissa, joten kontaminaatio on mahdollinen.

– Lisäksi vitriinistä löytyvät joka päivä tuoreet ja ihanat leivonnaiset. Gelatoihin ja muihin herkkuihin otamme mielellämme vastaan makutoiveita, Huikuri summaa.

Ramin Konditoria ja Leipomo
Puijonkatu 23, 70100 KUOPIO
Ma–Pe 7–19, La 9–17 , Puh. 040 861 5003
www.raminkonditoria.fi

kuopio
matkailu
Kesä
Jäätelö
Tori
Ramin Konditoria

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva