Euroopan
makuja
savolaisittain

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Suomen suvesta löytää palan eurooppalaista kulttuuria suuntaamalla aurinkoiselle terassille bouillabaissen ääreen.

Bouillabaisse on ranskalaista alkuperää oleva kala-äyriäiskeitto, josta on aikojen saatossa tullut arvostettu klassikko. Kotikeittiössä Marseillen kalastajien tunnelmaan pääsee hyödyntämällä keitossa aitoa Kallaveden kuhaa ja paikallisia tuoreita kasviksia. Kuopiossa arvostettua keittoherkkua voi nauttia myös Isä Camillon ammattilaisten valmistamana – savolaisin vivahtein.

– Hyvää ruokaa täydentävät juomasuositukset. Tämän ruuan kanssa suosittelemme Tormarescan sataprosenttisesti chardonnay-rypäleistä tehtyä kuivaa valkoviiniä. Viini on kotoisin Italian niemenkärjestä Ylä-Salentosta, jonka alueella syödään paljon mereneläviä. Raikas, mineraalinen ja hapokas viini kompensoi makuja, suosittelee terassivastaava Jasmi Kuisma.

RENNON KESÄTERASSIN Eurooppa-henkinen tunnelma on Kuisman käsialaa. Ystävällinen palvelu ja toiveiden huomioon ottaminen saa jokaisen tuntemaan itsensä odotetuksi vieraaksi. Kiireettöminä aikoina myös juomatilaukset voi tehdä suoraan pöydästä. Rehelliset ja aidot makuelämykset viimeistelevät kesäisen illanvieton. 

– Baarimestarina nautin cocktailien tekemisestä, joten tänä kesänä terassilla tarjoillaan entistä enemmän drinkkejä, sangriakannuja ja muita kesäisiä juomia. Suunnitelmissa on myös tuoda viikonloppuiltoihin livetunnelmaa ja -musiikkia, hymyilee Kuisma.

ARKENA TERASSINA tarjoillaan lounasta  sään salliessa kello 11–14 sekä lounas- että á la carte -listalta. Heinäkuun herkullisina sunnuntaina terassilla syödään kello 12–16. Sadekelin yllättäessä siirrytään ruokailemaan yläkerran sisätiloihin. Viikonloppuisin iltaa voi jatkaa samalla anniskelualueella siirtymällä Pannuhuone Gust. Raninin terassille savolaisen katuruuan ja drinkkien ääreen.

RAVINTOLA ISÄ CAMILLO
Kauppakatu 25–27, KUOPIO
Puh. 017 5810 450
www.isacamillo.net

Kuisma suosittelee:
BOUILLABAISSE
eli ranskalainen kalakeitto

yli 60 min • n. 20 annosta

Rapuliemi
500 g salottisipulia
700 g porkkanaa
700 g fenkolia
200 g varsiselleriä
10 valkosipulinkynttä
800 g tomaattipyreetä
1 l valkoviiniä
2 dl konjakkia
2 rkl fenkolinsiemeniä
n. 10 tähtianista
½ punainen chili
maldonsuolaa
timjami
laakerinlehti
10 l vettä
2 ½ kg paahdettua katkarapua

Bouillabaisse
500 g sipulia
600 g fenkolisuikaleita
1 rkl valkosipulimurskaa
1 l tomaattimurskaa
2 l rapulientä
2 l kalalientä
1 prk simpukkalientä
timjamia
suolaa

Rouille
4 dl majoneesia
2 valkosipulinkynttä
40 g vaaleaa leipää
1 ½ rkl piripiriä
 1 pss sahramia

Keiton valmistus on pitkä prosessi keittiö kertoo. 
Rapulientä keitetään noin 2 h, ja sen jälkeen lisätään kasviksia ja mausteita. 
Viimeiseksi lisätään kalat ja äyriäiset, jotka kypsentyvät valmiissa keitossa. Kun keitto on valmis, päälle laitetaan rouille. 

Isä Camillo
bouillabaisse
kalakeitto
terassi
Jasmi Kuisma

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva