Dippaa se!

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat Pixabay, Pxhere, Unsplash Reseptit K-ruoka.fi
Kaiken voi dipata. Kasviksia ja sormiruokia voi täydentää erilaisilla kastikkeilla. Kokeile vaikka näitä!

Venäläinen dippikastike lihalle

1 tlk (2 dl) Pirkka Kevyt kermaviiliä
1 dl Pirkka maustekurkkuviipaleita
2 tl juoksevaa hunajaa
1–2 valkosipulinkynttä

Hienonna maustekurkut ja sekoita palat kermaviilin joukkoon. 
Mausta hunajalla ja murskatuilla valkosipulinkynsillä. 
Tarjoa lisäksi perunoita, vihreää salaattia ja paahdettua leipää.

 

Sinihomejuusto-ananasdippi

1 tlk (200 g) Pirkka Kevyt kermaviiliä
1 dl Pirkka sinihomejuustomurua
1 tlk (227 g) Pirkka ananasmurskaa
ripaus mustapippuria
(1 valkosipulinkynsi)

Sekoita kermaviilin joukkoon sinihomejuusto, valutettu ananasmurska ja pippuri. 
Lisää halutessasi hienonnettu valkosipulinkynsi.

 

Tulinen dippi

1 prk (200 g) Pirkka turkkilaista jogurttia
n. 2 tl sriracha-chilikastiketta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
½ ruukkua korianteria hienonnettuna

Sekoita dipin ainekset keskenään. 
Lisää chili-kastiketta makusi mukaan.

 

Kurkkuaioli

1 ½ dl Pirkka maustekurkkuviipaleita
1 tlk (200 g) Pirkka Kevyt kermaviiliä
1 dl Pirkka Kevyt majoneesia
(1–2 valkosipulinkynttä)
n. ½ dl persiljaa tai ruohosipulia hienonnettuna
n. ½ rkl sinappia
mustapippuria

Hienonna maustekurkkuviipaleet.
Sekoita kermaviilin joukkoon maustekurkut, majoneesi, (hienonnetut valkosipulinkynnet), yrtit, sinappi ja pippuri. 

 

Valkosipulidippi

3 keskikokoista kokonaista Pirkka valkosipulia
2 rkl öljyä
1 prk (2 dl) Pirkka Kevyt kermaviiliä
1 tl sitruunanmehua
ripaus suolaa
mustapippuria

Pane kokonaiset valkosipulit uunipelille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia välillä käännellen. Anna valkosipulien jäähtyä hieman ennen kuorimista.
Irrota valkosipulin kynnet kannasta ja purista kuoresta pehmennyt valkosipuli kulhoon. Lisää öljy ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita jäähtyneeseen seokseen kermaviili. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Säilyy jääkaapissa pari päivää. Tarjoa broilerin, lihan, kasvisten tai lohkoperunoiden kanssa.

dippi
kastike
resepti
sinihomejuusto
ananas
tulinen
kurkkuaioli
valkosipuli
kukkakaali
omena
lihapullat
falafel
ranskalaiset
ranut
wings
leipä
patonki
sipsit
tortillat
paprika
kurkku
porkkana
kesäkurpitsa
mansikka

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva