Broileria
mielitäyttein

Teksti Digimag/Heta Jyrälä Kuvat VS Ravintolat
Broilerin koipireisi on kiitollinen grillattava, sillä se pysyy helposti mehukkaana.

Täytettyjä broilerin koipia on helppo valmistaa ja varioida mieleisillään täytteillä. Kesän aikana tuoreet yrtit ovat mahtavia täytteitä, mutta niiden sijasta voi käyttää myös aurinkokuivattujen tomaattien ja fetajuuston lyömätöntä yhdistelmää. Lihan ystävät voivat täyttää reidet myös salamilla tai pekonilla.

– Jotta pekoni ei sitkisty, se täytyy käyttää ensin pannun kautta, neuvoo VS-ravintoloiden Aki Hiltunen.

Koipien kylkeen voi grillata esimerkiksi kananmunan kuorineen tai erilaisia tuoreita kasviksia. Uusien perunoiden grillaamisessa kannattaa hyödyntää edellispäivältä ylijääneitä yksilöitä. Perunat pyöräytetään oliiviöljyssä ja paistetaan rapeaksi. Kasviksista esimerkiksi kukkakaali, naattiporkkana ja varsiparsakaali ovat helppoja, sillä niitä ei tarvitse esikeittää. 

– Kasvikset voi kevyesti öljytä ja suolata etukäteen, minkä jälkeen hankitaan miedolla lämmöllä väriä pintaan. Kannattaa syödä myös kukkakaalin vihreät osat, sillä ne ovat kaikkein mehukkaimpia, vinkkaa Hiltunen.

MIKÄLI RUUANLAITOSSA haluaa päästä helpommalla, voi kokin tilata myös kotiin. Hiltunen kertoo, että hän käy säännöllisesti erilaisissa kotijuhlissa laittamassa ruokaa. Pienimuotoisemmissakin illanvietoissa kokin laittama ruoka säästää isäntäväen aikaa ja varmistaa herkullisen illallisen. 

– Voimme ottaa mukaan myös omat astiat, jottei tarvitse edes tiskata, Hiltunen nauraa.

Pääasiassa yritys tuottaa cateringpalveluita erilaisiin yksityis- ja yritystilaisuuksiin. Lisäksi yrityksellä on lounasravintolatoimintaa, ja sen kautta voi varata Tiukanlinnan tiloja. Ammattikokin grillausvinkkejä tai muita niksejä ruuanlaittoon voi saada osallistumalla kokkikouluun syntymäpäiväporukalla tai yritysten virkistyspäivillä. Ensin ruoka valmistetaan kokin ohjauksessa, minkä jälkeen siitä päästään nauttimaan porukalla.

VS Ravintolat
Puh. 044 744 1402,
catering@vsravintolat.fi
www.vsravintolat.fi

Hiltunen suosittelee:
TÄYTETTYÄ KANAA JA HERNEPESTOA

luutonta broilerin koipireittä
yrttejä
sipulin vartta
varsiselleriä
suolaa ja valkopippuria

Mausta kanat suolalla ja pippurilla.
Aseta haluamasi täytteet nahattomalle puolelle ja kääri rullalle.
Kääri nahkaa mahdollisimman paljon liitoksen päälle ja sido paistinarulla tai grillitikuilla.
Grillaa nahka rapeaksi rauhassa keskilämmöllä ja nosta miedommalle lämmölle noin 15 minuutiksi.

Vinkki! Reisipala on kiitollinen osa grillata, siinä voi käyttää kunnolla aikaa, ilman pelkoa kuivumisesta.

HERNEPESTO
2 dl tuoretta hernettä
½ dl hienonnettua ruohosipulia 
½ dl hienonnettua oreganoa
1 dl öljyä
½ sitruuna
suolaa ja mustapippuria

Irrota herneet palkoista ja kiehauta 1 minuutin ajan.
Jäähdytä kylmässä vedessä ja murskaa hieman käsillä.
Laita yrtit, öljy ja mausteet kulhoon ja sekoita tasaiseksi yrttiöljyksi sauvasekoittimella/tehosekoittimella.
Sekoita herneet ja öljy, mausta sitruunan kuoriraasteella ja mehulla sekä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Vinkki! Jos saatavilla on ruohosipulin kukkia, ne sopivat tähän maultaan erinomaisesti!  

ruoka
kuopio
siilinjärvi
Tiukanlinna
VS Ravintolat
Täytetty kana
hernepesto

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva