Avomaankurkku maistuu grillattuna

Koivumäen Kartano:

Avomaankurkku
maistuu grillattuna

Kaupallinen yhteistyö, teksti Digimag/Heta Jyrälä kuvat Digimag/Mirka Happonen ja arkisto

Avomaankurkku on kasvihuonekurkkua rapsakampi ja aromaattisempi kaveri. Se on hyvä kesäkaveri monenlaisiin annoksiin, sillä avomaankurkun satokausi kestää kesäkuusta syyskuuhun. Sellaisenaan avomaankurkkua voi käyttää niin salaateissa kuin leivän päällä, mutta voipa sen laittaa grilliinkin.

– Kannattaa rohkeasti kokeilla uusia juttuja. Grillattu avomaankurkku sopii erityisen hyvin kalan lisäkkeeksi, mutta myös lihan ja kanan kylkeen, kertoo keittiömestari Teemu Kotiniemi Koivumäen Kartanolta.

Avomaankurkku valmistuu nopeasti maukkaaksi lisäkkeeksi. Jo vartin marinoimisen jälkeen kurkku on valmis grillattavaksi. Kasvis on myös huoleton lisäke myös kokemattomalle kokille, sillä se on melko anteeksiantava paistoajan suhteen.

– Limen määrällä voi säädellä marinadin ja kurkun hapokkuutta, vinkkaa Kotiniemi.

Grillatun avomaankurkun kanssa lautaselle voi koota esimerkiksi savustettua kirjolohta, varhaisperunaa sekä tillijogurttia. Kotiniemen mukaan ruokajuomaksi käy mainiosti hyvä riesling, kuten Fritz Walter, joka on menestynyt hyvin myös makutesteissä. 

– Kesällä ruoka maistuu parhaimmalta ulkona. Kartanon pihalle on pystytetty ruokailuteltta ja grilliteltta, jossa keittiömestarimme grillaavat pääruuat aina sään salliessa ulkona, kertoo kehitysjohtaja Sari Mielonen.

Kartanon suosittua kesälounasta tarjoillaan arkisin kello 11–14 perjantaihin 7.8. saakka. Lounaslista vaihtuu viikoittain, ja siihen sisältyy alku-, pää- ja jälkiruoka. Muina aikoina ravintola on auki sopimuksen mukaan.

Historiallisen kartanon tila on perustettu jo vuonna 1792, ja ravintola juhli 20-vuotista taivaltaan viime vuonna. Kartanon pihapiirissä on kanoja, lampaita ja hevosia. Myös koirat ovat tervetulleita ravintolaan. Rannasta löytyy vierasvenelaituri, joten lounastamaan pääsee myös veneellä. 

Koivumäen kartano
Koivumäenkuja 18, Kuopio 
Puh. 017 3614 291
www.koivumaenkartano.com

GRILLATUT AVOMAANKURKUT

4 kpl avomaankurkkua
Marinointiin:
2 rkl seesamiöljyä tai laadukasta oliiviöljyä
½ limen mehu ja raastettu kuori
1 tl hunajaa
1 tl suolaa

Pari kierrosta mustapippuria myllystä
Pese kurkut ja lohko pitkittäin neljään osaan. 
Sekoita marinadin ainekset ja lisää marinadi kurkkujen sekaan, kääntele kurkkuja marinadissa muutaman kerran. 
Anna maustua huoneenlämmössä noin 20 minuuttia. 
Grillaa kurkkuja 2–3 minuuttia, kunnes saat kurkkuihin kauniin paistopinnan.

Koivumäen Kartano
kesälounas
grillaus
kurkku
ruoka
resepti
Kesä

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva