Asennetta maustamiseen

Poppamies:

Asennetta
maustamiseen

Kaupallinen yhteistyö, teksti Digimag/Heta Jyrälä, kuvat Poppamies Oy

Kesäkokkaajien grillimenussa on lähes poikkeuksetta kanan koipireisiä, sillä ne ovat helppoja, anteeksiantavia ja edullisia grillattavia. Intialaista vivahdetta koipiin saa marinoimalla ne tandoorikastikkeessa.

– Tandoorikastikkeeseen kannattaa sekoittaa piimää ja antaa koipien marinoitua siinä vähintään kuusi tuntia tai mieluummin yön yli, niin paranee vaan, vinkkaa maustemestari Marko Suksi Poppamieheltä.

Mehukkaan kanan salaisuus on paahtaa marinoidut koivet ensin päältä rapeaksi suoralla lämmöllä. Sen jälkeen koipia valellaan kastikkeella uudelleen ja paistetaan epäsuoralla lämmöllä 15–20 minuuttia. Valele vielä kerran, ja paista myös toista puolta saman verran.

– Jos koivet valmistaa uunissa, niin nahan voi paahtaa ensin pannulla, minkä jälkeen koivet valmistuvat 200-asteisessa kiertoilmassa, neuvoo Suksi.

Kanaa täydentää mainiosti basmatiriisi. Myös riisiin voi tuoda maustamisella intialaista henkeä. Kokeile esimerkiksi lisätä siihen hieman kurkumaa ja korianterin siemeniä sekä ripotella pinnalle mintunlehteä.

– Kylkeen voi myös tehdä raitakastikeen sekoittamalla jugurttiin kurkkua, minttua sekä hivenen suolaa ja juustokuminaa, miettii Suksi.

Tandoorikastike on mausteyritys Poppamiehen uutuustuote, jolla haluttiin täydentää kanan maustamista hieman erilaisella barbeque-kastikkeella. Sitä voi käyttää marinadin ja valelun lisäksi myös dippinä, maustamaan kermaista kanakastiketta tai vaikka pöytämausteena. Tandoorikastike sopii hyvin myös siipien kaveriksi.

– Resepteillämme ja autenttisilla mausteillamme haluamme luoda uniikkeja makumaailmoja, joiden avulla keittiössä voi kokeilla rohkeasti uutta. Ruuanlaitto on sosiaalinen ja rento tapahtuma, jossa on helppo samalla leikitellä uusilla mausteilla, summaa Suksi. 

Poppamies Oy
www.poppamies.fi

Instagram @oy_poppamies 
Youtube @oy_poppamies
Facebook @poppamiesfi

Tandoorikana

2 broilerin koipireittä
1 dl Poppamies Spicy Tandoori BBQ Sauce -grillikastiketta
1 dl piimää
Poppamies Spicy Tandoori BBQ Sauce -grillikastiketta sivelyyn grillauksen aikana
tuoretta minttua
basmatiriisiä
kurkumaa
korianterin siemeniä

Leikkaa koipiresipalat nivelen kohdalta kahteen osaan, leikkaa kanan lihaan muutama syvä viilto. 
Sekoita Poppamies Spicy Tandoori BBQ Sauce -grillikastike ja piimä isossa kulhossa sekaisin. Laita broilerit marinoitumaan kastikkeeseen vähintään kuuden tunnin ajaksi.
Lämmitä grilli epäsuoralle lämmölle 200 asteeseen. Pyyhi hieman marinadia pois broilerin paloilta ja aseta suoralle lämmölle noin 3–4 minuutiksi ja käännä. Grillaa myös toiselta puolelta 3–4 minuuttia ja sivele palat sitten Poppamies Spicy Tandoori BBQ Sauce -grillikastikkeella ja siirrä epäsuoralle lämmölle. Grillaa noin 15 minuuttia, käännä palat ja sivele jälleen Poppamies Spicy Tandoori BBQ Sauce -grillikastikkeella. Grillaa vielä noin 15 minuuttia kunnes broilerin palat ovat täysin kypsiä.
Tarjoa kurkumalla ja korianterin siemenillä maustetussa vedessä keitetyllä basmatiriisillä. Ripottele pintaan hakattua mintun lehteä. Voit vielä tehdä kylkeen raikkaan raita-jugurttikastikkeen raastetusta kurkusta, mintusta ja maustat pienellä suolalla ja juustokuminalla. Nauti!

Poppamies
tandoori
kana
maustaminen
grillaus
Kesä
ruoka
resepti

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva