Aitoja
makuja
Kreikasta

Teksti Digimag/Marlene Sanoukian Kuvat Digimag/Mirka Happonen
Kreikkalaisen keittiön antimet sopivat niin arkeen kuin juhlaankin.

Kreikkalainen ruoka on tunnetusti terveellistä ja maittavaa, ja lihan ja kalan höysteenä käytetään runsaasti kasviksia, kuten munakoisoa, kesäkurpitsaa, tomaattia ja paprikaa. Ravintola Kreetan toimitusjohtajan Lakis Dzafcen mukaan etenkin Kreetalla suositaan lähiruokaa, ja aineksia saadaan omasta kasvihuoneesta. 

– Ruokamme on valmistettu kreikkalaisista raaka-aineista ja itse tekemästämme oliiviöljystä, Lakis Dzafce kertoo. Annokset sopivat hyvin myös kasvissyöjille.

Vuonna 2007 Kuopioon perustettu perheyrityksenä toimiva ravintola on palvellut vuodesta 2011 myös Joensuussa. Ravintolat johdattavat aterioijat tunnelmalliselle makumatkalle kreikkalaistyylisen musiikin ja sisustuksen siivittäminä.

– Meiltä löytyy sekä liha-, kala- että kasvisannoksia, ja valmistamme annoksia myös tilauksen mukaan, vaikkapa kasvismoussakaa tai aikaisemmin listallamme olleita annoksia. Olemme aina valmiita tarjoamaan asiakkaillemme parasta, Dzafce kuvailee.

Suomalaisiin kreikkalainen ruoka vetoaa Kuopion-ravintolan kokin, Lakiksen veljen Zeno Dzafcen mielestä erityisesti siksi, että monet ovat tutustuneet siihen jo Kreikassa matkaillessaan.

Ravintolan suosituimpiin annoksiin kuuluu uunilammas, jota Kreikassa syödään milloin vain, etenkin silloin, kun tulee vieraita. Zeno Dzafcen mukaan uunilampaan valmistuksen salaisuutena on sen hidas kypsentäminen, oliiviöljy ja kreikkalaiset mausteet ja yrtit sekä punaviini. 

– Uunilammas on erittäin hyvän makuista ja pehmeää, Zeno ja Lakis Dzafce lupaavat. Sen valmistamista kannattaa siis kokeilla kotonakin.

Ravintola Kreeta
Maaherrankatu 23, Kuopio
Puh. 017 2828 337, varaukset@ravintolakreeta.fi
Rantakatu 32, Joensuu
Puh. 044 260 4151, joensuu@ravintolakreeta.fi

Avoinna: ma–ti 11–21, ke–to 11–22, pe 11–23, la 12–23, su 12–21
Keittiö suljetaan tuntia ennen sulkemisaikaa.
www.ravintolakreeta.fi

Zeno Dzafce suosittelee:
UUNILAMMAS

Mausta lampaanliha valkosipulilla, oliiviöljyllä, kreikkaisilla mausteilla ja yrteillä sekä punaviinillä.
Paista lammasta 160–180-asteisessa uunissa 4–5 tuntia veden kera.
Nauti kreikkalaisen salaatin, tsatsikin, pita-leivän ja lohkoperunoiden, valkosipuliperunoiden tai riisin kanssa.

 

ruoka
Ravintola Kreeta
Kreikkalainen
uunilammas
lammas
Kuopio¨

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva