Aasialainen bowl hurmaa

Hanko Sushi:
Aasialainen 
bowl hurmaa

Kaupallinen yhteistyö, teksti Digimag/Heta Jyrälä, kuvat Hanko Sushi
Poimi tästä vinkit herkullisen kulhoruuan valmistamiseen.

Aasialainen Poke Bowl on paitsi helppoa ja herkullista, myös todellinen arjen pelastaja. Annoksen kokoamisessa vain luovuus ja mielikuvitus ovat rajana. Ruuan idea on koota yhteen kulhoon kaikki aterian osat ja viimeistellä annos herkullisella kastikkeella. 

– Aasialaista makumaailmaa bowleihin luodaan käyttämällä annoksessa kaikkia sushistakin tuttuja elementtejä, kertovat sushikokit Niko Juntunen ja Tuomas Okkonen Hanko Sushista.

Kulhon kokoaminen kannattaa aloittaa pohjasta: ruokaisamman siitä saa valitsemalla pohjaksi riisiä, mutta kesällä myös kevyempi salaattipohja voi sopia paremmin helteiseen päivään. Proteiiniksi sopivat esimerkiksi marinoitu tai grillattu lohi, teriyakikana tai vaikkapa tofu.

– Myös lämmin- ja kylmäsavulohta sekä tonnikalaa voi kokeilla, Okkonen täydentää.

Ravintolan Hanko Bowl -kulhoannos sisältää avokadoa, kurkkua, edamamepapuja, marinoitua punasipulia, inkivääriä, kevätsipulia ja talon poke-kastiketta. Kotona annosta voi kuitenkin tuunata näppärästi vaihtelemalla kasviksia satokauden, mieltymysten tai jääkaappitilanteen mukaan.

– Kuorittuja edamamepapuja löytää helpoiten aasialaisista kaupoista. Ne voi kuitenkin vaihtaa vaikkapa suomalaisen suuhun tuttuihin vihreisiin papuihin, vinkkaa Juntunen.

Vinkeyttä kasviksiin saa marinoimalla niitä eri tavoin ja vaihtelemalla kastikkeita. Näin tavalliselta kuulostava salaattikin muuttuu makujen ilotulitukseksi. Aasialaiset kastikkeet ja marinadit perustuvat usein soijaan. Esimerkiksi Hanko Sushin käyttämä poke-kastike on soijapohjainen.

– Parasta on, että kulhon avulla pääsee sushin makuun, mutta annoksen saa syödä haarukalla, nauraa Juntunen.

Hanko bowleista ja tuoreista, käsintehdyistä susheista pääsee nauttimaan myös ravintolaan paikan päälle. Terassilla annokset voi nauttia leppoisasti ulkoilmassa. Ravintola on avoinna maanantaista perjantaihin kello 11–19 ja lauantaisin kello 12–19.

– Annokset saa myös take awayna. Tilaus ja maksaminen on näppärää uudella Ravintola.fi-sovelluksella, minkä jälkeen annoksen voi vain hakea, vinkkaa Okkonen.

Hanko Sushi
Kauppakatu 28, Kuopio
Puh. 040 674 6767
www.hankosushi.fi
Ravintola.fi-sovellus on ladattavissa Androidille ja iOS:lle.

 

Hanko Bowl

  • riisiä tai salaattia
  • marinoitua kurkkua ja edamamepapuja 
  • avocadoa
  • marinoitua punasipulia
  • garia, eli sushi-inkivääriä
  • lihaa (lohta grillattuna, teriyakilla maustettua kanaa tai lämminsavu-lohta)
  • Poke-kastiketta (hyvin varustelluista ruokakaupoista)

Mausteeksi ja koristeeksi 

  • seesaminsiemeniä, wasabia ja kevätsipulia

Marinoitu punasipuli

500 g punasipulia viipaloituna
1 dl riisiviinietikkaa
200 g sokeria
3 dl vettä
ripaus suolaa

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Sokerin ja veden voi kevyesti lämmittää, jotta sokeri sulaa paremmin.
Jäähdytä ja kaada punasipulin sekaan. 
Anna marinoitua muutama tunti. Marinoituna punasipuli säilyy jääkaapissa useita päiviä.

Marinoidut pavut ja kurkut

kurkkua kuutiona
edamamepapuja
1 dl soijaa
2 dl vettä
15 g sokeria

Sekoita marinadin ainekset ja lisää kurkkujen ja papujen sekaan. 
Anna maustua muutama tunti. 
Nämä säilyvät jääkaapissa pari päivää.

ruoka
resepti
Hanko Sushi
kulhoruoka
bowl
Sushi

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva