Yksilöllisiä lahjoja

Yksilöllisiä lahjoja 
moneen makuun

Teksti Digimag/sirpa korhonen Kuvat Digimag/mirka happonen
Tämän joulun suosituimmissa joululahjoissa ja -koristeissa suositaan perinteitä ja lisätään mukaan nykyajan tyyliä.

Vuodesta toiseen kuusen alta löytyy paketteja, joiden sisällön valinnassa ovat olleet kriteereinä yksilöllisyys ja käytännöllisyys. Taito Shopin laajasta valikoimasta löytyvät lahjat niin käsitöitä tekevälle kuin niitä karttavallekin.
‒ Tämän hetken ykkösjuttu joulusisustuksessa ovat erilaiset viittaukset perinteisiin, kuten kauniit kotimaiset kynttilät, puutuotteet ja himmelit, mutta modernimpana toteutuksena. Villashaalit ovat joululahjoissa jatkuvasti suosiossa. Pehmeä, lämmin ja kotoinen tunnelma on se, mitä aina kaivataan, kertoo Mervi Lankinen Kuopion Taito Shopista.
Makrameetyöt ovat nyt supersuosittuja, erityisesti nuorten aikuisten sisustajien keskuudessa. Seinävaatteiden lisäksi makrameetekniikalla tehdään koruja, koristeita, tyynyjä sekä perinteisiä kukka-amppeleita, joiden suosio taas juontaa juurensa vihersisustamisen trendistä. 

– Makramee on matalan kynnyksen käsityö. Perussolmut eivät ole kovin vaikeita, joten sellainen, joka ei ole paljon tehnyt käsitöitä, on aloittanut makrameista. Makramee on vanha tekniikka, jota tehdään nyt uudella twistillä, joko simppelillä tai hyvinkin runsaalla ja boheemilla.
Saatavilla on erilaisia tarvikepaketteja, jotka sisältävät materiaaleineen ja ohjeineen kaiken tarpeellisen käsityön valmistamiseen. Paketteja löytyy muun muassa pipoihin, villasukkiin, lapasiin makrameetöihin ja valohimmeleihin.

– Aloittaminen pyritään tekemään aloittaminen helpoksi tarvikepaketeilla. Tällöin ei tarvitse ostaa materiaalia ylimitoitetusti, Lankinen kertoo.
 Taito Shopiin aukeaa Lapuan Kankureiden shop-in-shop-kauppapaikka, joka on auki 6.1. saakka. Lapuan Kankureiden tuotteet suunnitellaan ja pääosin valmistetaan Suomessa. 
‒ Koetamme aina nostaa suomalaisuusaste niin korkealle kuin mahdollista. Lapuan Kankureiden joulupop-upissa on myynnissä erikoisempia tuotteita, joita ei normaalisti meillä hyllyssä ole, kertoo Lankinen.

Taito Shop viettää ensi vuonna juhlavuottaan. 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ovat tulossa Pauliina Rundgrenin korusarjat.
- Juhlavuodeksi on suunniteltu korusarja. Korusarja julkaistaan Tampereella Suomen kädentaidot -messuilla ja se on jo myynnissä muun muassa yrityksen verkkokaupassa. 

Taito shop
Haapaniemenkatu 28, Kuopio
puh. 0440 162 277
kuopio@taitoitasuomi.fi
www.taitoitasuomi.fi

taitoshop
kuopio
makrame
joulu

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva