Yhdistele
koruja

rohkeasti

Teksti: NMT/Heta Jyrälä Kuva: Jenni Rutonen
Vuoden korumuoti antaa kaikenlaisille koruille tilaa.

Korutrendeissä näkyy kaksi suurta linjaa. Toiset suosivat skandinaavista minimalistisuutta ja yksikertaisia koruja, kun taas toiset luottavat runsauden ilosanomaan. Molempia linjauksia yhdistää sekamuoti, jossa korujen pukemisessa yhdistetään rohkeasti eri materiaaleja. Nyt on lupa laittaa useampi koru päällekkäin.

- Materiaaleja saa myös yhdistää. Esimerkiksi hopeaa ja kultaa tai valkokultaa ja kultaa. Tai jalometalleja ja rihkamaa. Kaikki on sallittua, kertoo Jenni Rutonen Design -yrittäjä Jenni Rutonen

VALKOKULTA ON vuodesta toiseen varsinkin nuoremman polven suosituin korumateriaali. Viime vuosina ruusukultanakin tunnettu punakulta on ollut trenditietoisien valinta. Punakulta vivahtaa väriltään hieman kupariin. Klassinen keltakulta on varma valinta, jota suosivat varsinkin vanhemmat ihmiset.

Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu tietynlainen vaatimattomuus, johon ei ole sopinut runsas korujen käyttö. Tällainen on väistymässä korujen kuuluessa myös monien arkeen. Korujen käyttötapa on aina persoonallinen ja jokaiselle korulle löytyy oma käyttäjäkuntansa.

- Korut on tehty käyttöön. On hienoa, että niitä käytetään nykyään enemmän osana arkipukeutumista, iloitsee Rutonen.

UNIIKIT KORUT kiinnostavat. Jos mielessä on tietynlainen koru, se teetetään mielellään ammattitaitoisella kultasepällä. Jenni Rutosen mukaan asiakkaat yllättyvät usein positiivisesti teetettyjen korujen hintatasosta, joka ei juuri poikkea kultakaupoista, sillä ylimääräiset välikädet jäävät pois. Varsinkin yksilöllisiä vihkisormuksia ja lahjakoruja tilataan suoraan kultasepältä. Korujen kierrättämisen suosio on kasvanut viime vuosina.

- Monet tuovat vanhoja perintökoruja entisöitäviksi. Niiden kuluneet osat korjataan, tarkistetaan timanttien kiinnitykset sekä muokataan uuden käyttäjän näköiseksi ja kokoiseksi, Rutonen avaa.

Suurin osa uudesta louhitusta jalometalleista menee lääke- tai teknologiateollisuuden tarpeisiin. Rutonen tituleeraa korualaa maailman vanhimmaksi kierrätysalaksi, sillä arvokkaita materiaaleja ei haluta heittää hukkaan.

- Eettisyys on oikea megatrendi. Ihmiset ovat nykyään valveutuneempia ja esimerkiksi eettisiä timantteja kysytään aiempaa enemmän, Rutonen valottaa.

LAHJAHANKINNOISSA onnistutaan usein, kun mietitään lahjansaajan persoonaa ja tyyliä sekä tukeudutaan korumyyjän ammattitaitoon. Ennen päätöstä kannattaa haistella tapaa, jolla lahjottava käyttää koruja, mistä väreistä ja materiaaleista hän pitää. Myyjän on helpompi suositella sopivaa korua, kun hänelle avaa lahjansaajan persoonaa.

- Loppujen lopuksi ei ole yhtä oikeaa korumuotia tai tapaa käyttää korua. Pääasia on, että koru on kantajansa mieltymyksen mukainen, summaa Rutonen.

 

juhlat
korut
JRD
design

Muita saman alan yrityksiä

Saatat tykätä myös näistä jutuista

Lähetä juttuvinkki tai kuva